Ρώσοι επιστήμονες κατασκευάζουν συσκευή τηλεμεταφοράς!

1Η τηλεμεταφορά από το ένα μέρος στο άλλο είναι ένα από τα πιο περιζήτητα προγράμματα που απασχολούν τους επιστήμονες, αλλά και γοητεύουν τους ανθρώπους, όπως την είδαμε και σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Όλοι έχουμε δει το μηχάνημα τηλεμεταφοράς στο Star Trek. Είναι μια από τις τεχνολογίες που δεν έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε ακόμα, αντιθέτως με άλλες που είχαμε πρωτοδεί στην διάσημη τηλεοπτική σειρά πίσω στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Τώρα η Ρωσία φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα μηχάνημα που θα κάνει το «όνειρο» πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Telegraph, ένα πολυ-τρισεκατομμυρίων ρουβλιών πρόγραμμα aνάπτυξης, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας συσκευής τηλεμεταφοράς μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Το σχέδιο ανάπτυξης, που η αξία του φέρεται να υπολογίζεται στα 1,4 τρισεκατομμύρια λίρες, περιλαμβάνει και άλλες αλλόκοτες συσκευές, όπως η δημιουργία μιας εργασιακής νευρικής διεπαφής μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών.Πιο ορθολογιστικά σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας xorisorianews.gr ειδικής ρωσικής γλώσσας υπολογιστών για ασφαλείς επικοινωνίες σε κυβερνητικά τμήματα της χώρας και ακόμη στην κατασκευή ενός κβαντικού υπολογιστή.

Ενώ η ιδέα μιας συσκευής τηλεμεταφοράς μπορεί να ακούγεται δελεαστική, υπάρχουν μερικά σημαντικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Κατ “αρχάς δεν είμαστε σε θέση να τηλεμεταφέρουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από δεδομένα, όπως τα φωτόνια σε ένα καλώδιο οπτικών ινών.

Αυτό που πραγματικά ονειρευόμαστε είναι και το πιο δύσκολο. Δηλαδή να μπορέσουμε να τηλεμεταφέρουμε έναν άνθρωπο και όλες τις τρισεκατομμύρια των τρισεκατομμυρίων «πληροφορίες» που περιέχει. Κάτι που μοιάζει, τουλάχιστον για τώρα, εξωπραγματικό και ακατόρθωτο.

Εκεί όμως που η Ρωσία είναι πολύ μπροστά και θα μπορούσε να έχει μεγάλη επιτυχία είναι στους κβαντικούς υπολογιστές. Ήδη έχουν την προηγμένη τεχνολογία και με επενδύσεις εκατομμυρίων ρουβλιών στη αντίστοιχη βιομηχανία φαίνεται λογικό ότι μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα, δεν θα είναι μακριά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *