Σέχου: “Εξελιγμένος νέος Λύμπε”

Σέχου: "Εξελιγμένος νέος Λύμπε"

Με αφορμή την ανανέωση του Χρήστου Σέχου στον ΠΑΟ, το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ παρουσιάζει μια ντουζίνα ατάκες, ιστορίες & ρεπορτάζ για τον 19χρονο σέντερ με το σώμα "9αριού" και την τεχνική "10αριού".

Το 24ο Ευαγγέλιο ασχολείται σήμερα με την ανανέωση του συμβολαίου στον Παναθηναϊκό ενός σούπερ ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, η οποία μάλλον πέρασε στα ψιλά της “πράσινης” καθημερινότητας.

Και όμως, η περίπτωση του 19χρονου Χρήστου (Κρίστο) Σέχου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και οι … μικρές ιστορίες γύρω από αυτόν, γιατί διαθέτει τις προδιαγραφές για διεθνή καριέρα τύπου Μήτρογλου (η αναφορά στον “Μητρογκόλ” γίνεται λόγω… Γιώργου Δώνη και θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοούμε).

Ποιος όμως, είναι αυτός ο υψηλόσωμος, αδύνατος στράικερ με την υψηλή τεχνική κατάρτιση, που έχει προλάβει ήδη να δημιουργήσει τον δικό του μύθο στο Κορωπί για το ταλέντο και τα κατορθώματά του; “Νέος Λυμπερόπουλος στο πιο εξελιγμένο” ήταν η πιο εντυπωσιακή περιγραφή που ακούσαμε, όσον αφορά στο στυλ του Χρήστου Σέχου.

1. Ο Γιώργος Δώνης όταν τον είδε πρώτη φορά στον Παναθηναϊκό, παραδέχθηκε πως ο Χρήστος Σέχου τεχνικά (με δεδομένο και την ηλικία του) είναι ο καλύτερος σέντερ φορ που έχει προπονήσει!

2. Στο ταλέντο του πιστεύουν απόλυτα τόσο ο Νίκος Νταμπίζας όσο και ο Γιώργος Δώνης…

3. Στην διεθνή πιάτσα των σκάουτς μιλάνε για έναν σέντερ φορ με το σώμα “9αριού” και τεχνική “10αριού”! Με ύψος 1,90 μ., λεπτοκαμωμένος, που το δυνατό του σημείο δεν είναι μέσα στην περιοχή ή στον αέρα αλλά με την μπάλα στα πόδια και που του αρέσει να επινοεί και να δημιουργεί φάσεις!

4. Έχει έφεση στο σκοράρισμα και την περασμένη σεζόν με την Κ19 του Παναθηναϊκού μέτρησε 14 σε 18 ματς. Όπως λένε πάντως αυτοί που έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξή του, έχει πιο εύκολο το λεγόμενο… δύσκολο γκολ.

5. Γεννημένος στην Ερέτρια και κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία του τοπικού Απόλλωνα, έχει αγωνιστεί τόσο με την Εθνική Παίδων της Αλβανίας, όσο και με την Εθνική Νέων της Ελλάδας…

6. Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού στάθηκε πολύ άτυχος αφού έπαθε διάτρηση στομάχου, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την προετοιμασία με τον Δώνη, κάτι που τον πήγε πίσω…

7. Θεωρείται και είναι super talent, το οποίο όμως, θα πρέπει να δυναμώσει, αλλά και τακτικά να γίνει πιο ολοκληρωμένος ως προς τις κινήσεις του μέσα στο “κουτί”…

8. Ο Χρήστος Σέχου ουσιαστικά επέκτεινε το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό, το οποίο έλεγε στις 30/6/2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Παρότι θα μπορούσε από τον Γενάρη να μιλήσει ή και να κλείσει με οποιαδήποτε ομάδα, εντός και εκτός συνόρων. Για την ιστορία μπάι άουτ δεν μπήκε στο νέο συμβόλαιο του Σέχου.

9. Η αλήθεια είναι πως αρκετές ομάδες από το εξωτερικό, τόσο – και κυρίως- από την Ιταλία, την Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία τον έχουν σκανάρει ενώ ο φάκελος του υπάρχει στα τμήματα σκάουτινγκ…

10. Δεδομένα αν έβγαινε στην αγορά ο Χρήστος Σέχου, πόσο μάλλον ως μελλοντικός ελεύθερος παίκτης, είχε όλο το “πακέτο” να προσελκύσει ομάδες από έξω και μάλιστα καλές από σημαντικά πρωταθλήματα. Με δεδομένο μάλιστα πως ανήκει σε ένα μεγάλο ελληνικό Γραφείο όπως η Sportsconnection που διαθέτει τις άκρες και κάνει συνέχεια διεθνή deals με νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές (Δώνη στην Ρέμς, Κυριακόπουλο στην Σασουόλο, Κουτσουπιά στην Μπολόνια, Δημητρίου στην Βασιλεία, Σιατούνη στην Σαμπντόρια, Μιχελή στην Μίλαν).

11. Η προσέγγιση του έμπειρου agent Αντώνη Αποστολόπουλου για τον πελάτη του, ήταν πως ο Σέχου δεν είναι ακόμη έτοιμος για να κάνει το βήμα στο εξωτερικό. Παρότι ενδιαφέρον και προτάσεις υπήρχαν. Έπρεπε να μείνει σε ένα περιβάλλον όπως του Παναθηναϊκού, που θα έχει τις ευκαιρίες, σε μια ομάδα που και ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής της τον αντιμετωπίζουν σαν σπουδαίο πρότζεκτ.

12. Ξεκάθαρος στόχος των Σέχου-Αποστολόπουλου είναι να δουλέψει την επόμενη 2ετία στον Παναθηναϊκό και να εξελιχθεί/βελτιωθεί ώστε να είναι πανέτοιμος μετά να διεκδικήσει την μεταγραφή του στο εξωτερικό. Άλλωστε ανήκει σε ένα γραφείο που αποδεδειγμένα δεν πάει απλά έναν πελάτη του στο εξωτερικό για να κάνει μεταγραφή αλλά για να μείνει και να κάνει καριέρα έξω.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *