Σίλβερ: “Χρειάζονται αλλαγές στους κανονισμούς της free agency”

Σίλβερ: "Χρειάζονται αλλαγές στους κανονισμούς της free agency"

Ο Άνταμ Σίλβερ εμφανίστηκε απογοητευμένος σε δηλώσεις του όταν κλήθηκε να σχολιάσει όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της free agency, βάλλοντας εναντίον τόσο των ομάδων όσο και των παικτών.

Το ΝΒΑ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Με τους κανονισμούς να απαγορεύουν το tampering (που σε ελεύθερα ελληνικά σημαίνει το να προσεγγίζουν οι ομάδες με παράνομο τρόπο τους παίκτες), το γεγονός ότι την ημέρα που ξεκίνησαν επίσημα οι διαπραγματεύσεις (30 Ιουνίου) όλοι οι σταρ της λίγκας εκτός του Κουάι Λέοναρντ συμφώνησαν άμεσα για τον επόμενο προορισμό τους έδειξε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Όπως γίνεται σαφές, δεν είναι δυνατόν να επήλθαν τόσες πολλές συμφωνίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που αποδεικνύει ότι προφανώς οι παίκτες είχαν μιλήσει ήδη με τις ομάδες αρκετό καιρό πριν την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων, κάτι που βάσει κανονισμών απαγορεύεται. Ο Άνταμ Σίλβερ το γνωρίζει αυτό και φρόντισε με δηλώσεις του να δείξει την δυσαρέσκειά του.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Κομισάριος του ΝΒΑ σχολίασε σχετικά :"Η αίσθησή μου σχετικά με τη free agency είναι ότι έχουμε δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να διατηρήσουμε τις αρχές που υπάρχουν ώστε να επέλθει ισορροπία και να παίζουν όλοι με ίσους όρους. Αυτό είναι που θέλουν να ξέρουν οι ομάδες.

Νομίζω ότι οι ομάδες βρίσκονται σε δύσκολη θέση επειδή όταν συζητούν με έναν παίκτη, είτε νωρίτερα από ότι έπρεπε είτε συζητώντας για θέματα που δεν επιτρέπονται με βάση την συλλογική σύμβαση, οι ομάδες ακούν ή διαβάζουν ότι την ίδια στιγμή κάποιες άλλες ομάδες κάνουν άλλα πράγματα για να τις ανταγωνιστούν. Η δική μου δουλειά είναι να βάλω δίκαιους κανόνες, που θα είναι σαφείς για ολες τις ομάδες".

Ακολούθως ο Σίλβερ τόνισε ότι με τους ιδιοκτήτες των 30 ομάδων σκέφτονται να προχωρήσουν σε αλλαγές: "Νομίζω ότι υπήρχε καθολική αποδοχή στην άποψη ότι χρειάζονται αλλαγές, αφού κάποιοι κανονισμοί δε μπορούν να εφαρμοστούν. Νομίζω ότι αυτό το γεγονός πληγώνει την αξιοπιστία τη λίγκας και οι φίλαθλοι σκέφτονται ότι προφανώς οι ομάδες δεν ακολουθούν τους κανόνες, οπότε γιατί να υπάρχουν;"

Κλείνοντας ωστόσο τις δηλώσεις του ο Σίλβερ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι παίκτες ζητάνε ανταλλαγή, με τελευταία παραδείγματα αυτά των Άντονι Ντέιβις και Πολ Τζορτζ: "Καταρχάς αυτό εννοείται πως δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά μας ανησυχεί. Εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με τους κανονισμούς που έχουμε γενικά στη λίγκα. Ένα συμβόλαιο πρέπει να το τηρούν και οι δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά υπάρχει η προσδοκία ότι μία ομάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του συμβολαίου, αλλά από την άλλη και ο παίκτης πρέπει να κάνει το ίδιο.

Θα πω, χωρίς να μιλήσω για συγκεκριμένες καταστάσεις, ότι το να ζητάει ένας παίκτης ανταλλαγή είναι απογοητευτικό. Είναι απογοητευτικό για την ομάδα, για την κοινότητα και δεν βοηθά τους παίκτες. Οι παίκτες ενδιαφέρονται για την υστεροφημία τους, οπότε και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να διευθετήσουμε".

AP Photo/Alastair Grant

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *