Σε αποστασία καλεί ο Τσίπρας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

tsipras64 18112013084942

 

Μετά τα θετικά σχόλια για την κίνηση της Θεοδώρας Τζάκρη να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προ δεκαημέρου, με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Αυγή», ο Αλέξης Τσίπρας «κλείνει το μάτι» στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα πάρουν την μεγάλη απόφαση να αλλάξουν στρατόπεδο…

Την ίδια στιγμή ο Βαγγέλης Βενιζέλος απαντάει καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη πολιτικού ήθους επιχειρώντας να προκαλέσει πολιτική αστάθεια και αποσταθεροποίηση.

Η αποστροφή του λόγου του ότι «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο», είναι ενδεικτική. Το ίδιο και η «πολιτική αξιοπρέπεια» που τους αναγνωρίζει.

Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, επισημαίνουν ως «θετική» την τοποθέτηση της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Μπατζελή, υπέρ της υποψηφιότητας Τσίπρα για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την ίδια πρόταση, στη συνέντευξή του, το δεύτερο μέρος της οποίας αναμένεται αύριο, ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως συσπειρώνει την Ευρωπαϊκή Αριστερά υπογραμμίζοντας την αντίθεσή της στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας και την ανάγκη ριζικής αλλαγής στην ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μία αριστερή δύναμη που δίνει από την πρώτη γραμμή την μάχη για την αλλαγή αυτή. Παρατηρεί δε, με νόημα ότι η πρόταση αυτή «χαλάει τα σχέδια» της κυβέρνησης, καταστρέφοντας την εικόνα των «ανεύθυνων και επικίνδυνων αντιευρωπαϊστών» που προσπαθεί να κατασκευάσει για το κόμμα του.

(parapolitika)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *