Σε λίγο οι σεφ, θα πάνε σπίτια τους…- Δείτε γιατί

Μια εφιαλτική επιστημονική ανακάλυψη, αποδεικνύει, πως οι ερευνητές τα τελευταία χρόνια κάνουν τα πάντα για να χειραγωγήσουν τους νευρώνες των αισθήσεων και των συναισθημάτων.
Πρόσφατα, στο μικροσκόπιο μπήκε η γεύση και τα συναισθήματα που προκαλεί και οι ερευνητές κατάφεραν να απομονώσουν στον εγκέφαλο τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις γεύσεις, αποδεικνύοντας οτι μπορούν να τις αντιστρέψουν ή ακόμη και να τις διαγράψουν…
Οι επιστήμονες βρήκαν τη μέθοδο να…τρυπώσουν ξανά και να αποκωδικοποιήσουν τα σήματα προς τον εγκέφαλο.
Για αρχή, όταν η γλώσσα έρχεται σε επαφή με μια από τις πέντε βασικές γεύσεις (γλυκό, πικρό, ξινό, αλμυρό), συγκεκριμένα κύτταρα πάνω της, στέλνουν σήματα σε εξειδικευμένες περιοχές του εγκεφάλου, ώστε να προσδιορισθεί το συγκεκριμένο είδος της » ταυτότητας» της γεύσης και στη συνέχεια να πυροδοτηθεί η αλυσίδα των απολαύσεων, σκέψεων, αναμνήσεων, συμπεριφορών κ.α.
Όμως, όπως δείχνει η νέα έρευνα, είναι δυνατό να μπερδέψει κανείς τον εγκέφαλο, έτσι ώστε να αντικαταστήσει μια γεύση για μια άλλη!
Η νέα ανακάλυψη, κατά τους επιστήμονες, δείχνει, ότι το πολύπλοκο σύστημα γεύσης του εγκεφάλου -που παράγει μια πανσπερμία σκέψεων, αναμνήσεων και συναισθηματικών αντιδράσεων κάθε φορά που ένας άνθρωπος γεύεται κάτι- αποτελείται στην πραγματικότητα από διακριτές μεταξύ τους νευρωνικές μονάδες, οι οποίες είναι δυνατό να απομονωθούν, να τροποποιηθούν ή και να «διαγραφούν» τελείως
Στις ΗΠΑ, επενέβησαν στον εγκέφαλο πειραματόζωων (ποντικιών), ουσιαστικά «αναποδογυρίζοντας» τις γεύσεις του γλυκού και του πικρού.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Συμπεριφοράς Νου-Εγκεφάλου Ζάκερμαν του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον δρα Τσαρλς Ζάκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», έδειξαν ότι είναι δυνατό να «παίξει» κανείς με τους κατάλληλους νευρώνες του εγκεφάλου και αφενός να «σβήσει» την επιθυμία και τη γεύση του γλυκού, αφετέρου να αναστρέψει την αποστροφή για το πικρό.
Οι νευρώνες που «χειραγωγούνται», βρίσκονται στην αμυγδαλή, στο κέντρο συναισθημάτων του εγκεφάλου.Το ίδιο έγινε πρόσφατα με νευρώνες που αφορούν την επιθετικότητα. Αφού και πάλι στόχος ήταν να καμφθεί και να αντιστραφεί ένα συναίσθημα.( διαβάστε εδώ)
Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η ανακάλυψή τους θα βοηθήσει στη θεραπεία των διαταραχών της διατροφής όπως η παχυσαρκία και η νευρική ανορεξία.
Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *