Σε πτώση οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones σύμφωνα με την Gartner

Σε πτώση οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones σύμφωνα με την Gartner

Η τελευταία αναφορά από την εταιρεία έρευνας αγοράς Gartner πιστοποιεί ότι οι πωλήσεις έξυπνων κινητών βαίνουν μειούμενες κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του έτους.

Συγκεκριμένα, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις smartphones έφτασαν στις 367.9 εκατομμύρια μονάδες από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2019, τη στιγμή που για το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν πουληθεί παγκοσμίως 374.3 εκατομμύρια smartphones. Τα νούμερα αυτά δείχνουν μια πτώση της τάξης του 1.7%. Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της Gartner είναι ότι τα high end smartphones είναι εκείνα που δείχνουν να σημειώνουν την μεγαλύτερη πτώση αγοραστικού ενδιαφέροντος, έναντι των mid range smarpthones που φαίνεται ότι αποτελούν και την επιλογή των περισσότερων καταναλωτών.

Η εικόνα της αγοράς δείχνει ότι οι καταναλωτές δεν αλλάζουν πλέον τόσο συχνά τη συσκευή που χρησιμοποιούν και επιλέγουν να την κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από τις προτάσεις αναβάθμισης των κατασκευαστών, με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες, πιο εξελιγμένες οθόνες και εντυπωσιακό σχεδιασμό με εξαφάνιση του πλαισίου γύρω από την οθόνη στα νέα μοντέλα.

Η Samsung παραμένει ο κυρίαρχος της κατηγορίας των smartphones με μερίδιο αγοράς 20.4%, το οποίο αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι, ενώ πολύ καλά φαίνεται να τα πηγαίνει και η Huawei, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15.8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η Huawei αντιμετωπίζει προβλήματα πρόσβασης στην εφοδιαστική αλυσίδα των Αμερικανών προμηθευτών, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του έτους κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της. Στην κατάταξη αυτή, την τρίτη θέση κατέχει η Apple, με μερίδιο αγοράς 10.5%, ενώ ακολουθούν η Xiaomi και η Oppo.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πτωτική πορεία των πωλήσεων iPhones καθιστούν εφικτή μία εναλλαγή στην κατάταξη, με την Xiaomi να φλερτάρει με την τρίτη θέση και την Apple να μην μπορεί να αντιστρέψει το πτωτικό κλίμα.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *