Σημαντικά πρότυπα

Ολοι οι Ελληνες ηγετες απο την αρχαιοτητα μεχρι και το 1973 ειχαν θετικα και αρνητικα στην διακυβερνηση τους.
Ακομη και οι μεγαλοι εθνικοι ευεργετες.
Τα παραδειγματα πολλα.
Επι παραδειγματι Θεμιστοκλης, Ηρακλειος, Θεοδωρα, Ειρηνη κλπ.
Μονον απο την μεταπολιτευση και μετα ειχαμε μονον αρνητικα.
Δυο φορες εγινε στην παγκοσμια ιστορια η αναστηλωση των ιερων εικονων και τις δυο φορες την αναστηλωση την εκαναν δυο κορες του Ιησου Χριστου και της παναγιας.
Δυο πολυ ηθικες γυναικες κρατησαν ορθια την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια.

Αυτες ηταν η Ελληνιδα αυτοκρατειρα Ειρηνη και η αυτοκρατειρα Θεοδωρα.
Για αυτο διαχρονικα θα πρεπει αναλογα με την ηθικη, την παιδεια και τις ικανοτητες τους, ολες οι γνησιες Ελληνιδες να εχουν πολυ σημαντικους ρολους ενιοτε και θεσεις.

Στην συγχρονη εποχη θα πρεπει να δινονται αρμοδιοτητες-θεσεις στις γυναικες.

Ολα αυτα με την απαραιτητη προυποθεση οτι ειναι πολυ ηθικες ,αυστηροτατα μονογαμικες,να ντυνονται χριστιανικα και εχουν την απαραιτητη, ηθικη, την παιδεια και τις ικανοτητες.
Οι περιπτωσεις και τα επιτευγματα της Ειρηνης, της Θεοδωρας εφεραν το γυναικειο φυλο στο απογειο του.


Τοσοι γεναιοι και εξυπνοι ανδρες οι οποιοι πολεμουσαν καθημερινα στα πεδια των μαχων για να προστατεψουν την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια και ομως δεν επετυχαν να αποκαταστησουν της ιερες εικονες.

Οτι δεν εκαναν πολλες χιλιαδες γεναιοι Ελληνες στρατιωτικοι το καταφεραν δυο γυναικες οι Αυτοκρατειρες Ειρηνη και Θεοδωρα.
Αυτο που εκαναν οι δυο αυτοκρατειρες δεν ηταν σε καθολου τυχαιο, ενω μας δειχνει το ποσο ηθικες και το ποσο θεοσεβουμενες ηταν τοτε ολες οι γνησιες Ελληνιδες, ωστε να ειναι σε θεση να επιτυχουν θαυμαστα πραγματα και σωτηρια για το Ελληνικο εθνος.

Δεν ηταν απο συμπτωση η Ελλαδα στην κορυφη του κοσμου,κατα την εποχη του μεσαιωνα καθως τα θεμελια του Ελληνικου εθνους τα οποια ειναι οι ηθικες γυναικες και οι γυναικες με παιδεια ηταν η συντριπτικη πλειοψηφια.

Mεταξυ αλλων οι ενεργειες των δυο γυναικων μας δειχνουν το τεραστιο ηθικο, χριστιανικο και πολιτιστικο υποβαθρο και οτι οι ανθρωποι οι οποιοι υπεπεσαν σε σφαλματα η αμαρτηματα ηταν σε θεση να κανουν παρα πολυ σημαντικα πραγματα.
Σημαντικο ειναι οτι μεσα απο την χριστιανικη ηθικη αυτες οι γυναικες βιωσαν πιο εντονα τα θρησκευτικα συναισθηματα απο τους ανδρες, με αποτελεσμα να ειναι σε θεση να δωσουν τελος στον πιο θανατηφορο εμφυλιο ολων των εποχων για το Ελληνικο εθνος.
Οι περισσοτερες Ελληνιδες γυναικες εκεινη την εποχη ηταν εικονοφιλες. Αυτο ειναι ενα ακομη ενδεικτικο στοιχειο.
Σε αυτο τον πιο σημαντικο ρολο επαιξε η πιστη, η μονογαμια εφ ορου ζωης ο κατα φυσιν ερωτας, των γυναικων αυτων.
Κοινα χαρακτηριστηκα και των δυο γυναικων ηταν η ισχυρη πιστη στον Χριστο, η μοναγαμια και η ηθικη.
Η αυτοκρατειρα Ειρνηνη και η Θεοδωρα αναστηλωσαν της ιερες εικονες του Χριστου και των αγιων.

Η βασιλισσα Ειρηνη και η αγια Θεοδωρα ειχαν κατι κοινο με ολες τις υπολοιπες Ελληνιδες γυναικες εκεινων των αιωνων.

Αυτο διοτι εκκλησιαζοταν συνεχεια.
Η ορθοδοξη εκκλησια αποτελουσε τροπο ζωης για της γνησιες Ελληνιδες και τους Ελληνες.
Οι Ελληνιδες συνεχεια παρεβρισκοταν σε εσπερινους, αγρυπνιες, λειτουργιες κλπ.
Ολους εκεινους τους αιωνες , κάθε εβδομαδα, γιατι οι ανδρες απουσιαζαν μονιμος στα πεδια των μαχων, οι Ελληνιδες εκαναν παντοτε φιλανθρωπιες.

Συνεχεια οι γνησιες Ελληνιδες επισκεπτοταν νοσοκομεια με φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν κανεναν απολυτος συγγενή.

Εκει τους εκαναν παρεα, ενώ τους εδιναν παντοτε ελεημοσυνη.
Για τους ιδιους λογους, επισκεπτοταν τα φτωχοκομεία, εκαναν παρεα στους φτωχους και τους εδιναν ελεημοσυνη, ενω πηγαιναν και σε κρατουμενους.

Από αυτές της εξαιρετικες, μονογαμικες, ηθικες Ελληνιδες, γεννηθηκαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ηρωων αυτοκρατορων, στρατηγων, ανωτατων αξιωματικων, στρατιωτών του μεσαιωνα.
Για αυτό τοτε είμασταν παγκοσμια αυτοκρατορια.
Αντιθετα στην εποχη μας εξαιτιας της σεξουαλικης διαφθορας ,σβηνουμε αργα και σταθερα.
Διαχρονικα οι κορες Χριστου, είναι ευλογια για την Ελλαδα, είναι ευλογια για την κοινωνια.

Η θεοδωρα και η Ειρηνη ειχαν κατι ακομη κοινο καθως ηταν οι πιο δυναμικες γυναικες του μεσαιωνα, ενω ηταν και οι δυο πανεμορφες.
Ειναι απολυτως σιγουρο οτι η Θεοδωρα ειχε ως προτυπο της την Ελληνιδα αυτοκρατειρα Ειρηνη.
Αλλωστε η Ειρηνη εφυγε απο την ζωη το 802 μ.χ., και η Θεοδωρα το 843 μ.χ., εκανε την δευτερη και οριστικη αποκατασταση των ιερων εικονων.

Ειναι δεδομενο οτι η επιρροη και τα επιτευγματα της Ειρηνης ηταν ακομη παρα πολυ εντονα.

Η Θεοδωρα ως θαυμαστρια της Ειρηνης, επικυρωσε τα πρακτικα απο την ζ οικουμενικη συνοδο την οποια ειχε συκγαλεσει η Ελληνιδα Ειρηνη και αποκατεστησε για δευτερη φορα στην ιστορια της ιερες εικονες.
Το μεγαλυτερο βαρος και το μεγαλυτερο μερος στην επιτυχια στην αποκατασταση των ιερων εικονων το εχει η Ελληνιδα αυτοκρατειρα Ειρηνη.
Η Αυτοκρατειρα Θεοδωρα απλα επικυρωσε τα πρακτικα απο την ζ Οικουμενικη συνοδο.
ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΕΙΡΗΝΗ.
Η Ελληνιδα βασιλισσα Ειρηνη ειχε πεθερο τον αυτοκρατορα τον Κωνσταντινο τον πεμπτο ο οποιος ηταν γιος του Λεοντα του τριτου.
ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΤΟΥ Δ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ Η ΕΙΡΗΝΗ.
Μολις πεθανε ο Λεων η βασιλισσα Ειρηνη ως χριστιανη, ειχε σαν πρωτο και μοναδικο στοχο την αποκατασταση των εικονων, ειδικα μετα
από τον απιστευτο εμφυλιο που ζουσε.

Ενας Ελληνικος εμφύλιος ο οποιος κατεστρεφε πολύ ασχημα το Ελληνικο (ρωμαικο) κρατος σε πνευματικο, ηθικο, πολιτικο, στρατιωτικο και κοινωνικο επιπεδο.
Η Ελληνιδα Ειρηνη εκανε πολλες φιλανθρωπιες και εκκλησιαζοταν συνεχεια, ενώ εχτισε και Εκκλησιες-μονααστηρια. Ακομη και όταν εγκατελειψε τον θρονο, τον τελευταιο χρονο της ζωης της, τον εζησε στην Θερμη της Λέσβου, οπου εκανε φιλανθρωπιες.


Η βασιλισσα Ειρηνη εχτισε ενα μοναστηρι, στην θεση οπου βρισκεται σημερα η μονη του Αγιου Ραφαηλ.
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ
ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΥ.


ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΝΟΜΑ.

ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ
ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΤΟΥ Γ.
Η Ειρηνη σε καμια των περιπτώσεων δεν ηταν εβραια όπως την κατηγορουν. διοτι τοτε δεν θα εκανε την αποκατασταση των εικονων. Ουτε φυσικα ονομαζοταν Σαρανταπηχου, όπως ισχυρίζονται οι πανάρχαιοι εχθροι των Ελλήνων οι Φοινικες-Σημιτες δωδεκαθειστες.
Ότι εχει σχεση με το Χριστο, τον Πλατωνα και την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια το καταδιωκουν και το συκοφαντουν οι εβραιοι και ολοι οι αλλοι εωσφορικοι λαοι.
Σαρανταπηχος; ονομαζοταν ο εβραιος από την Τιβεριαδα ο οποιος δημιουργησε την εικονομαχια.
Ηταν τοσο πιστη χριστιανη η Ειρηνη, η οποια για να αποκαταστησει την λατρεια των εικονων εθεσε σε σοβαροτατο κινδυνο την υποσταση της αυτοκρατοριας.
Οπως εχω αναφερει προσωπικα ολοι οι ανθρωποι εχουν δικαιωμα να κανουν λαθη.
Ουδεις τελειος και αναμαρτητος παρα μονον ο Θεος ομως μας διδαξε ο Υπατος των Φιλοσοφων ο Αριστοκλης.
Ολοι οι ανθρωποι εχουν δικαιωμα να κανουν λαθη.
Ομως η αξια των πραγματικων Ελληνων ειναι οταν αναγνωριζουν τα λαθη τους, τα διορθωνουν και δεν τα συνεχιζουν.
Η Ειρηνη αμαρτησε και υπεπεσε σε βαρυτατο σφαλμα.
Εντουτοις διοτι εζησε μοναγαμικα χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα, επετυχε να αποκαταστησει την λατρεια των ιερων εικονων μεσα απο την ζ οικουμενικη συνοδο.
Με αυτον τον τροπο η Ειρηνη εβαλε τα θεμελια ωστε οχι μονον να συνεχισει να υπαρχει το εθνος αλλα να φτασει στο απογειο της ακμης του επι της Μακεδονικης Δυναστειας.
Η εικονομαχια δεν απειλησε μονον σε θρησκευτικο επιπεδο την Χριστιανικη Ελληνικη ρωμαικη αυτοκρατορια.

Η εικονομαχια ελαχιστα ελειψε να διαλυσει δια παντος την αυτοκρατορια σε πολιτικο και στρατιωτικο επιπεδο, για να πεσει αμαχητί στα χερια των αγαρηνων.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Παντοτε σας αναφερω ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν . Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους ,ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους. Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει; Τι γινεται όταν η άλλη πλευρα ζητα παση θυσια τον αδικο αφανισμο αθωων Ελλήνων; Θα πρεπει να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως ;
Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας , είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους. Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται ,ένα μικρο μερος , βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν.
Αναφερομαι παντοτε στους φοινικες-εβραιους που απο μονοθειστες της παλαιας διαθηκης και πιστοι των προφητων, αλλαξαν και εγιναν εωσφοριστες. Δεν αναφερομαι σε ολους τους εβραιους. Ολα αυτα με βαση της αμετρητες συνεντευξεις σχετικα με τους εβραιους απο τον Μητροπολιτη Σεραφειμ Πειραιως για την αλλαγη των εβραιων. Η Μακεδονια παραδωθηκε προδοτικα εξαιτιας της αμαθειας και της σεξουαλικης διαφθορας.
Aδυναμοι οι κατοικοι παραμενουν θεατες στον ιδιο τους αφανισμο.
Εδω και 12 χρονια σε χιλιαδες ιστορικες εργασιες και αρθρα μου συνεχεια ανεφερα τις αιτιες.
Δυστυχως η πλειοψηφια δεν ηταν και δεν ειναι σε θεση να αντιληφθει το διαχρονικο μυστικο της εθνικης μας επιβιωσεως. Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *