Σιδηροδρομικό έργο μέσω κοινοπραξίας διεκδικεί στην Τουρκία η ΕΡΓΟΣΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τη συμμετοχή της σε σιδηροδρομικό έργο στην Τουρκία διεκδικεί η ΕΡΓΟΣΕ, η οποία συμμετέχει σε μία από τις κοινοπραξίες που έχουν επιλεγεί για τη β΄ φάση του σχετικού διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός αφορά την επιλογή συμβούλου που θα αναλάβει την επίβλεψη κατασκευής του σιδηροδρομικού τμήματος μεταξύ Τσερκέζκιοϊ και Καπίκουλε στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων Χαλκάλι – Καπίκουλε. Στην κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η ΕΡΓΟΣΕ συναντά κανείς τη γερμανική εταιρεία συμβούλων Obermeyer Planen + Beraten GmbH, αλλά και δύο τουρκικές εταιρείες, την BCT INSAAT Mimarlik Mühendislik A.S. και τη θυγατρική της Obermeyer στην Τουρκία, OPTIM Obermeyer Proje Teknik Bilgi Islem Merkezi A.S.

Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στα 31,015 εκατ. ευρώ και αφορά την επίβλεψη κατασκευής σιδηροδρομικού έργου μήκους 153 χλμ., στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας, το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια (EuropeAid/139353/ IH/SER/ TR). Η γραμμή υψηλών ταχυτήτων (200 χλμ./ώρα) ξεκινά από το Χαλκαλί στη Θάλασσα του Μαρμαρά, διέρχεται από την Κωνσταντινούπολη και φθάνει μέχρι τα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία, στο Καπίκουλε, όπου συνδέεται με το υπόλοιπο ευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρόμων. Ως πιθανή εκκίνηση του έργου εκτιμάται ο Μάιος 2019, ενώ η προβλεπόμενη διάρκειά του είναι 4 έτη με επιπλέον 1 έτος για την παραλαβή του έργου.

Η κοινοπραξία δημιουργήθηκε με γνώμονα την απόλυτη οικονομοτεχνική επάρκεια, η οποία βασίζεται στην εξειδικευμένη εμπειρία της ΕΡΓΟΣΕ και την επιτυχημένη διαχείριση έργων της Obermeyer αλλά και στην ενεργοποίηση τοπικού (τουρκικού) τεχνικού προσωπικού μέσω των δύο τουρκικών εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία. Συγκεκριμένα:

• Η ΕΡΓΟΣΕ έχει ολοκληρώσει πολλά σιδηροδρομικά έργα υψηλών ταχυτήτων για περισσότερα από 20 χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (π.χ. Μαυροβούνιο, Αλβανία). Οσον αφορά τα έργα του εξωτερικού, η ΕΡΓΟΣΕ έχει εκτελέσει ήδη παρόμοιο έργο (επίβλεψη αναδόχου κατασκευής στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο).

• Η γερμανική εταιρεία συμβούλων μηχανικών Obermeyer είναι μεγάλο brand name σε σιδηροδρομικά έργα διεθνώς, με ιστορία 60 ετών, και δραστηριοποιείται με θυγατρικές εταιρείες, μεταξύ άλλων χωρών, σε Τουρκία (OPTIM) και Ελλάδα (Obermeyer Hellas Ltd.) για περισσότερα από 20 χρόνια.

• Η εταιρεία BCT αποτελεί δυναμικό και υγιή συνεργάτη στην Τουρκία, με μεγάλη ανάπτυξη όχι μόνο εντός της Τουρκίας αλλά και σε γειτονικές χώρες (π.χ. Αζερμπαϊτζάν).

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *