Σου τη σπάει η… περίοδος; 6 λόγοι για να την θεωρείς… ευλογία και όχι βάσανο!

1Είναι από τα πράγματα εκείνα στη ζωή που σε κάνουν να επικεντρώνεσαι μονάχα στα αρνητικά τους…
Και όχι άδικα. Κάθε φορά που περιμένεις αυτόν τον ανεπιθύμητο «επισκέπτη», ο οποίος κάθε μήνα δεν σε ξεχνά, αναλογίζεσαι αυτόματα τα προβλήματα που θα φέρει μαζί του, και ομολογουμένως δεν είναι λίγα.

Πόσες φορές υποφέρεις από πόνους, αναγκάζεσαι να πας στην δουλειά σου και σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις σου άκεφη, ακυρώνεις εξόδους και διακοπές, καταστρέφεις το αγαπημένο σου παντελόνι;

Όλα αυτά είναι αρκετά για να κατηγορείς την τύχη σου, ωστόσο ήρθε η ώρα να δεις και τα καλά αυτού του… βάσανου, που λέγεται εμμηνόρροια ή απλά έμμηνος κύκλος, και τελικά δεν είναι και λίγα. Εμείς σου έχουμε παρακάτω 6 πολύ καλούς λόγους για να χαμογελάς διάπλατα, εκεί που άλλες… εκνευρίζονται, τις επίμαχες αυτές μέρες και να βλέπεις την περίοδο ως κάτι ανώτερο από μία απλή και… αηδιαστική αιμορραγία.
1.Δεν είσαι έγκυος!
Συμβαίνει και… στις πιο προσεκτικές. Ο ερχομός της περιόδου αποτελεί μία πραγματική ανακούφιση, όσες φορές έχεις μία άνευ λόγου καθυστέρηση, και φυσικά μιλάμε για το ενδεχόμενο που είσαι αρκετά νέα, αλλά και απροετοίμαστη για ένα τέτοιο γεγονός στη ζωή σου. Τι κι αν τα υπόλοιπα σημάδια σου δείχνουν πως δεν περιμένεις παιδί; Η πραγματική ανακούφιση έρχεται μαζί με τον ερχομό της περιόδου και απλά σε κάνει… πανευτυχή. Και στην τελική, αφού η καθυστέρηση αποτελεί ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης, φαντάζεσαι τη ζωή σου χωρίς τον κύκλο σου; Απλά, θα αναρωτιόσουν συνεχώς αν είσαι έγκυος και θα ήσουν με ένα… τεστ στο χέρι.
2.Είσαι ένα υγιές άτομο
Σε κάποιες περιπτώσεις διάφορων προβλημάτων υγείας, όπως υπερβολικού στρες, νευρικής ανορεξίας, πρόσληψης υπερβολικού βάρους ή άλλων διαταραχών, η έμμηνος ρύση μπορεί ενδεχομένως να αποκτήσει έναν ανώμαλο κύκλο ή ακόμα και να σταματήσει εντελώς. Επομένως, αν η περίοδός σου εξακολουθεί να έρχεται κάθε μήνα με ομαλή συχνότητα, θα πρέπει απλά να είσαι υπερήφανη και ευτυχισμένη για τον εαυτό σου, αφού αποτελεί δείγμα ενός υγιούς τρόπου ζωής.
3.Έχεις την απόλυτη δικαιολογία για τις συναισθηματικές σου εκρήξεις
Αυτές οι «δύσκολες» μέρες σε κάνουν πιο συναισθηματική. Και αυτό δεν είναι ένας μύθος, αλλά η πραγματικότητα. Επομένως, αν κλάψεις για έναν αστείο, κατά γενική ομολογία, λόγο, κανείς δεν θα σου προσάψει ευθύνες, ούτε θα σε βγάλει… τρελή, αφού θα τα ρίξουν στις… ορμόνες σου. Απόλαυσε λοιπόν αυτό το… σκαμπανέβασμα συναισθημάτων χωρίς τύψεις, αφού είναι οι μοναδικές μέρες που το ταίρι σου –και όχι μόνο- δεν θα αντιδράσει σε ό, τι κι αν ξεστομίσεις!
4.Έχεις μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζεις ήδη πως το προσδόκιμο ζωής των γυναικών είναι μεγαλύτερο από εκείνο των ανδρών. Ωστόσο, μάλλον δεν ξέρεις πως ένας από τους λόγους είναι ο… μηνιαίος αυτός επισκέπτης, που εσύ μισείς. Ναι, εσύ μπορεί να βρίζεις κάθε φορά που έχεις περίοδο, ωστόσο αυτή σου δίνει… παράταση ζωής, αφού από τη μία αποβάλει πολλές άχρηστες ουσίες, και από την άλλη, ένα ποσοστό σιδήρου, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία σου, αν στις αποθήκες του οργανισμού σου η συγκέντρωσή του είναι υψηλή.
5.Αποβάλλεις από τον οργανισμό σου τα βακτήρια
Μπορεί κάθε φορά που έχεις περίοδο να νιώθεις πραγματικά βρώμικη, ωστόσο τελικά μόνο αυτό δεν συμβαίνει, αφού αποτελεί τον τρόπο που βοηθά τον οργανισμό σου να αποβάλλει τα βακτήρια και να «καθαρίσει» το σώμα σου. Το γεγονός αυτό μάλιστα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιαγγειακής νόσου αλλά και Αλτσχάιμερ μελλοντικά. Μήπως τελικά αξίζουν τον κόπο οι πονοκέφαλοι, οι κράμπες και όλα τα παραλειπόμενα;
6.Σου αποδεικνύει πως… είσαι γυναίκα
Όσο κι αν δεν θα ήθελες να έχεις αυτόν τον βραχνά κάθε λίγο και λιγάκι, θα πρέπει να αποδεχθείς πως αυτή είναι η θηλυκή σου φύση. Θα πρέπει να θυμηθείς πως κάθε κοριτσάκι νιώθει γυναίκα, όταν ζει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά -το έκανες κι εσύ, αλλά και να αναλογιστείς πως λόγω του «μηχανισμού» αυτού τους σώματος και του οργανισμού σου, θα γίνεις –ή έχεις ήδη γίνει- μάνα, το πιο ευτυχές γεγονός στη ζωή. Εν ολίγοις, άσε τις γκρίνιες, γιατί είναι αυτό που σε κάνει μοναδική, σε κάνει πραγματική γυναίκα, μητέρα, και έναν ευτυχισμένο άνθρωπο. Είναι απλά ένα από τα θαύματα της ζωής!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *