Στην τελική ευθεία το 13ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

163Την Πέμπτη 5 Ιουνίου θα δοθεί η εκκίνηση του 13ου Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή τελετή εκκίνησης στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Από τη ράμπα θα περάσουν 116 πανέμορφα αυτοκίνητα, έτους κατασκευής από το 1953 έως το 1985, από τα οποία τα 49 ανήκουν στην κατηγορία Sporting και τα 67 στην κατηγορία Regularity.

Τα πληρώματά τους εκπροσωπούν 14 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ συνολικά οι συμμετοχές του αγώνα από το εξωτερικό φτάνουν τις 27. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως και στις δύο κατηγορίες θα ταξιδέψουν και θα αγωνιστούν στην Ελλάδα όλοι οι πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της FIA, τόσο στην κατηγορία Sporting (όπου ο αγώνας μας είναι ο μοναδικός του διεθνούς ημερολογίου που προσμετρά, όχι μόνο με τον ανώτατο συντελεστή 3, αλλά επιπλέον και με διπλό συντελεστή 2×3), όσο και στην κατηγορία Regularity. Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 12:00, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολις στο Γκάζι θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία του τεχνικού και του διοικητικού ελέγχου.

Το 13ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, έχει στόχο να προβάλει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Σχεδιασμένο, από τα στελέχη της ΕΛΠΑ, θα εξελιχθεί στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, στις διαδρομές δηλαδή που στο παρελθόν έχουν γίνει πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο μέσω του Ράλι Ακρόπολις, με κέντρο του την παραθαλάσσια πόλη της Ιτέας. Η διαδρομή του τριήμερου αγωνιστικού σκέλους της διοργάνωσης (6-7-8 Ιουνίου) περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές ταχύτητας στην άσφαλτο και 4 στο χώμα, μήκους 202,56 χλμ. για την κατηγορία Sporting, με τη συνολική διαδρομή να φτάνει τα 727,21 χλμ. Για την κατηγορία Regularity θα υπάρχουν 18 ειδικές διαδρομές ακρίβειας με πάνω από 35 χρονομετρήσεις, ενώ εδώ τα πληρώματα θα διανύσουν συνολικά περί τα 900 χλμ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *