Στον τελικό η Σαραπόβα

6Η Μαρία Σαραπόβα μπορεί να συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση της Εζενί Μπουσάρ, ωστόσο επικράτησε με 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ισως πιο δύσκολα από ότι θα περίμενε η Μαρία Σαραπόβα πήρε την πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός αφού επικράτησε στον ημιτελικό επί της Εζενί Μπουσάρ με 2-1 (4-6, 7-5, 6-2) σετ. Μάλιστα, η πρωτάρα τενίστρια από τον Καναδά τα έδωσε όλα και έβαλε δύσκολα στην έμπειρη Ρωσίδα.

Ο πρώτος ημιτελικός στο «Phillippe Chartier» ήταν εξαιρετικός και κράτησε για 2ώρες και 27 λεπτά και η Εβγενί Μπουσάρ είχε τεράστιο μερίδιο σε ό,τι συνέβη στο κεντρικό γήπεδο του γαλλικού Όπεν. Η Μπουσάρ με τον ενθουσιασμό της μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ είχαμε ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο αθλήτριες με τη Σαραπόβα να δυσκολεύεται. Δυσκολεύοντας όμως το σέρβις της και ανεβαίνοντας περισσότερες φορές στο φιλέ, οδήγησε τη Μπουσάρ σε λάθη. Από τη στιγμή δε που προηγήθηκε 6-5, κατάφερε με μπρέικ στο φινάλε να ισοφαρίσει.

Με περίσσευμα δυνάμεων και καλύτερη ψυχολογία η Σαράποβα επεβλήθη πλήρως της Καναδής και με 35 έναντι 25 κερδισμένων πόντων έφτασε εύκολα στο 6-2 που την έστειλε για τρίτη σερί σεζόν στον τελικό.

Εκεί θα συναντήσει το Σάββατο είτε τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ, είτε την Γερμανίδα Αντρέα Πέτκοβιτς και θα παίξει για τον 5ο τίτλο Grand Slam της καριέρα της. Αυτή θα είναι η 9η παρουσία για τη «Μάσα» σε τελικό τουρνουά Grand Slam και τρίτη στο γαλλικό Όπεν, όπου θριάμβευσε το 2012 επί της Σάρα Εράνι, ενώ πέρυσι ηττήθηκε από την Σερίνα Γουίλιαμς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *