Στ. Πέτσας: Ελεγχοι για να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια στα καύσιμα

Eλέγχους ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας διενεργεί ήδη το υπουργείο Ανάπτξης προκειμένου να αποτραπούν επιτήδειοι από το να αυξήσουν τις τιμές ενώ είχαν προμηθευτεί καύσιμα σε προγενέστερη περίοδο», γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα εξετάσει και το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου, όπως είπε, να το λάβουν περισσότερα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης παρέμεινε χθες σταθερή στο 1,589 ευρώ το λίτρο, όσο ήταν και την περασμένη Παρασκευή. Οι τιμές διυλιστηρίου στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κοντά στο 1 λεπτό το λίτρο, διαφορά η οποία αναμένεται να μετακυλισθεί στις τιμές αντλίας, αλλά κυμαίνεται ωστόσο στις συνήθεις διακυμάνσεις της αγοράς.

Την ίδια στιγμή, σύσκεψη για τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου -και τις επιπτώσεις τους στην εγχώρια αγορά- θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 μ.μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά.

Θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, η γενική διευθύντρια Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών διύλισης, του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) και των βενζινοπωλών.

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *