ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Έτρεξε μαζί του στο μαραθώνιο και τώρα… θα το υιοθετήσει! [photos]

1Η μαραθωνοδρομία σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο για έναν άνθρωπο…
Και για ένα μικρό αδέσποτο σκυλί στην οροσειρά Tian Shan της Κίνας μπορεί να σκέφτεστε ότι είναι αδύνατο.

Αλλά ο δρομέας Ντίον Λέοναρντ ανακάλυψε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι για το εύθυμο σκυλάκι που έτρεξε δίπλα του στον μαραθώνιο «Gobi March 4 Deserts 2016».

«Βασικά, την δεύτερη μέρα αποφάσισε να τρέξει μαζί μου για μια απόσταση 25-30 χιλιομέτρων πάνω στην οροσειρά Tian Shan» δήλωσε ο Λέοναρντ στην εκπομπή του BBC, Good Morning Scotland. «Έτρεχε προσπερνώντας με και μετά με περίμενε 20 ή 30 μέτρα πιο μπροστά και μετά έπρεπε να την φτάσω ξανά. Είναι ένα τόσο μικρό σκυλί αλλά είχε μια τόσο τεράστιο καρδιά».

 

Το ζευγάρι γρήγορα δέθηκε κατά την διάρκεια των 7 ημερών του αγώνα, με τον Λέοναρντ πολλές φορές να καθυστερεί στον αγώνα του καθώς έπρεπε σε περιπτώσεις να βοηθήσει το σκυλί, που ονομάζεται Gobi, να περάσει πάνω από διαβάσεις ποταμών.

Η ιστορία παρόλα αυτά δεν τελειώνει με τον αγώνα. Τώρα, ο Λέοναρντ προσπαθεί να πάρει τον Gobi πίσω στο Εδιμβούργο της Σκωτίας για να ζήσει μαζί του. Αλλά δεν είναι κάτι το εύκολο. Όπως έγραψε και στην σελίδα «Crowfunder», ένα είδος online πλατφόρμας επενδύσεων και χρηματικών διευκολύνσεων, άρχισε να καλύπτει το κόστος της υιοθεσίας του Gobi: «Το να πάρω τον Gobi στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια μακρά διαδικασία, που θα πάρει περισσότερο από 4 μήνες και αρκετούς κτηνιατρικούς ελέγχους, για να επιβεβαιωθεί ότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να εισέλθει στην χώρα. Όλα αυτά ανέρχονται σε ένα κόστος που είναι κοντά στο πολύ μεγάλο ποσό των 5.000 λιρών».

Τα καλά νέα είναι ότι, η καμπάνια του Λέοναρντ στο Crowfunder έχει κάνει τρελή επιτυχία. Με 47 μέρες να έχουν μείνει, 293 χρηματοδότες έχουν ήδη μαζέψει το πόσο των 9.110 λιρών – υπεραρκετό ποσό για να καλυφθούν τα έξοδα για να τρέχει το σκυλάκι μαζί με τον Λέοναρντ και στο Εδιμβούργο.

Τι νέα από τον Gobi; Αυτήν την στιγμή το σκυλάκι είναι ακόμα στην Κίνα, φροντίζεται από φίλους του δρομέα, και ήδη κανονίζουν να πάνε τον Gobi στο Πεκίνο, ώστε να κάνει τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις. Ο Λέοναρντ ελπίζει ότι θα μπορέσει να πάρει τον Gobi μαζί του στην Σκωτία μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Αυτό θα ήταν τέλειο», δήλωσε. «Αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα είχα ποτέ. Ελπίζω ότι θα συμβεί και είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλους την υποστήριξη μέσω της χρηματοδότης που πήρα γιατί σίγουρα αυτό διευκόλυνε πολύ τα πράγματα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *