Συζήτησαν για το μέλλον

108Εκπρόσωποι όλων των φορέων που εμπλέκονται στο ελληνικό βόλεϊ συναντήθηκαν και συζήτησαν για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας. Όλες οι προτάσεις που έγιναν.

οκληρώθηκε η ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση που διοργάνωσε η ΕΟΠΕ και είχε ως βασικό θέμα το μέλλον του ανδρικού βόλεϊ και χωρίστηκε σε τρεις ενότητες:

-Προσέλκυση νέων αθλητών

-Διατήρηση των αθλητών στο βόλεϊ

-Δημιουργία αθλητών υψηλού επιπέδου.

Για επτά και πλέον ώρες, εκπρόσωποι όλων των φορέων του αθλήματος και της επιστημονικής κοινότητας όχι μόνο βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, αλλά κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και κυρίως τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα του αθλήματος σε επίπεδο ανδρών.

Προτάσεις οι οποίες θα αποκωδικοποιηθούν, θα κατηγοριοποιηθούν και μετά την αξιολόγηση τους θα αρχίσουν να εφαρμόζονται το συντομότερο δυνατό.

Μεταξύ άλλων ορισμένες από τις προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν:

– Η ανάγκη αύξησης των αγώνων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων

– Η επιβράβευση των σωματείων αλλά και των προπονητών που παράγουν έργο στο κομμάτι της ανάπτυξης

– Η δημιουργία αθλητικών σχολείων

– Η ύπαρξη διπλού δελτίου

– Η αναμόρφωση των Εθνικών πρωταθλημάτων

– Μεγαλύτερη διείσδυση του προγράμματος ‘Παίζω Βόλεϊ’ σε όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση)

– Διεξαγωγή αγώνων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων πριν τους αγώνες της Volleyleague

– Συμμετοχή των κλιμακίων στα τοπικά πρωταθλήματα

(στις αρχές της εβδομάδας θα δημοσιοποιηθούν αναλυτικά όλες οι προτάσεις).

Επίσης κοινός παρονομαστής στις τοποθετήσεις όλων ήταν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη ενός προπονητικού κέντρου το οποίο θα αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις Εθνικές ομάδες.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του βόλεϊ που βρέθηκαν σήμερα εδώ και μοιράστηκαν μαζί μας τις αγωνίες, τους προβληματισμούς τους, αλλά και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα στο ανδρικό βόλεϊ. Αυτός ήταν ο στόχος της σημερινής συνάντησης, να ακούσουμε όλες τις απόψεις και να πάρουμε τις αποφάσεις για να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σιδέρης τόνισε: «Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος από τη σημερινή εκδήλωση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εισηγητές για τις υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις που έκαναν, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους που με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις τους έδωσαν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σημερινή συνάντηση. Σε ένα περιβάλλον όπου όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν πλέον δεδομένες οικονομικές δυσκολίες, υπάρχουν πράγματα όπως ή κάθε μορφής επιμόρφωση μπορεί να σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές στο άθλημα μας».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *