«Συμμαχίες» ενόψει δημοτικών εκλογών στην Πελοπόννησο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μεταξύ στελεχών που προέρχονται κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παράλληλα με την κομματική τους ταυτότητα αναζητούν συμμαχίες είτε προς ΣΥΡΙΖΑ είτε προς Ν.Δ., κινείται η «μάχη» των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε πολλούς νομούς της Πελοποννήσου.

Στην Κόρινθο ο νυν δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του. Από τον ίδιο πολιτικό χώρο έλκει την καταγωγή του και ο Νίκος Σταυρέλης, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Από τον χώρο της Ν.Δ., η οποία πάντως δεν έχει δώσει «χρίσμα», προέρχεται ο Βασίλης Νανόπουλος, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο νυν αντιπεριφερειάρχης με τον Πέτρο Τατούλη, Πελοπίδας Καλλίρης. Στο Κιάτο, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος που έχει σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προερχόμενος από τη Ν.Δ. είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαγεωργίου, όπως και ο Νίκος Λέγγας. Επιπλέον, «ακούγονται» τα ονόματα των Νίκου Ζαχαρόπουλου, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, και του Κωνσταντίνου Σαρχάνη που έχει «γαλάζιες» πολιτικές καταβολές.

Στον νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στην Τρίπολη, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Παυλής, που ναι μεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά πλέον έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Ν.Δ. επισήμως θα έχει το «χρίσμα» ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, τον οποίο «έδειξε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τρίπολη.

Ψηλά αναμένεται να «πλασαριστεί» και ο γιατρός Κώστας Τζούμης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ωστόσο στον συνδυασμό του στελέχη προερχόμενα από την Κεντροδεξιά. Επιπλέον, υποψήφιος ενδέχεται να είναι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Τίμος Κατσίπος, στον οποίο ωστόσο ασκείται πίεση από την Πειραιώς να συστρατευθεί με τον Γιάννη Σμυρνιώτη. Προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως ανεξάρτητοι, θα κατέλθουν οι Νίκος Τσιαμούλος και Δημήτρης Βόσνος.

Στη Μεγαλόπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αρκαδίας, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή, καθώς ο νυν δήμαρχος Διονύσης Παπαδόπουλος δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος. Αυτή την ώρα ενδέχεται να θέσουν υποψηφιότητα ο Κώστας Μιχόπουλος, πρώην δήμαρχος Γόρτυνος με στενές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με το ΚΙΔΗΣΟ και ο Θανάσης Χριστογιαννακόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Στο Ναύπλιο υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, καθώς στηρίζεται και από «γαλάζιους» και πολίτες οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Πιθανότατα υποψήφιος θα είναι επίσης ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς, προερχόμενος από τη Ν.Δ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον πρώην νομάρχη Τάσο Σαλεσιώτη.

Στο Αργος υποψήφιος θα είναι και πάλι ο διαγραφείς από τη Ν.Δ. νυν δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, ενώ το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει τον Τάσο Χιδηρόπουλο. Ερώτημα είναι τι θα κάνει ο υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Νικητόπουλος.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *