«Συναντήσεις Αθηναίων» από τον υποψήφιο δήμαρχο Π. Γερουλάνο με πρώτο σταθμό τον Νέο Κόσμο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους κατοίκους της Αθήνας εγκαινίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, με πρώτο σταθμό το κατάμεστο Θέατρο ΠΚ στον Νέο Κόσμο.

Οι συγκεκριμένες συναντήσεις, οι οποίες φέρουν την ονομασία «Συναντήσεις Αθηναίων», έρχονται μετά την ολοκλήρωση σχεδόν πενήντα δράσεων στις γειτονιές της πόλης κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών, με τον κ. Γερουλάνο να συνεχίζει την καμπάνια τους στις γειτονιές της Αθήνας με μία ακόμη μορφή διαλόγου.

Συγκεκριμένα, με τίτλο «Ελάτε να μιλήσουμε», ο υποψήφιος δήμαρχος καλεί τους συμπολίτες του σε ανοιχτές συζητήσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα. Στην πρώτη συνάντηση, που έλαβε χώρα στον Νέο Κόσμο, ο Παύλος Γερουλάνος εξήγησε τους πέντε στόχους που θέτει για την Αθήνα και αναφέρθηκε στις τρεις πρώτες δεσμεύσεις του για να ζωντανέψει ξανά η πόλη.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

«Οι 5 στόχοι μας για την Αθήνα έχουν προκύψει από τη δουλειά και τη ματιά όχι μόνο τη δική μας αλλά όλων των Αθηναίων που συναντάμε κάθε μέρα στους δρόμους της πόλης. Μαζί συνδιαμορφώνουμε τις προτεραιότητές μας για να πάμε την πόλη μας μπροστά. Η εμπειρία των κατοίκων της Αθήνας μας καλεί:

1.Να αντιστρέψουμε την εικόνα εγκατάλειψης για να φύγει ο φόβος από τις γειτονιές μας

2. Να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον δήμο

3. Να μπορούμε, να έχουμε δηλαδή τα εργαλεία και τους πόρους, να δημιουργούμε

4. Να νοιώθουμε τον δήμο κοντά μας, σε κάθε ηλικία, σε κάθε μας προσπάθεια

5. Να συμμετέχουμε, να συνδιαμορφώνουμε, να χτίζουμε μαζί το μέλλον μας.

Για κάθε έναν από αυτούς τους στόχους, έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ώστε να τους κάνουμε πράξη. Πώς θα μετατρέψουμε τον κύκλο της εγκατάλειψης σε κύκλο συμμετοχής για να διώξουμε τον φόβο από τις γειτονιές μας;

I. «Συμβούλια Γειτονιάς»: Δικές μας προτεραιότητες, δικές μας αποφάσεις

Οι κάτοικοι συμμετέχουν καταγράφοντας και ιεραρχώντας τα ζητήματα, ο δήμος ανταποκρίνεται άμεσα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και μαζί βλέπουμε τις κοινές μας προτεραιότητες να γίνονται πραγματικότητα.

II. «Πράσινες Ομάδες Δράσης»: Συντονισμένες υπηρεσίες πρασίνου – καθαριότητας – μικρών τεχνικών έργων, φροντισμένες γειτονιές.

Οι υπηρεσίες του δήμου παρεμβαίνουν συντονισμένα ώστε οι καθημερινές εργασίες φροντίδας της γειτονιάς να γίνονται ολοκληρωμένα, κι όχι αποσπασματικά. Δεν γίνεται σε άλλο χρόνο να κλαδεύεται ένα δέντρο, σε άλλο να μαζεύονται τα κλαδιά, άλλος να έχει την ευθύνη να καθαρίσει το παρτέρι κι άλλος να αντικαταστήσει το σπασμένο κάγκελό του.

III. «Υιοθεσίες Κοινόχρηστων Χώρων»: Νοιαζόμαστε για την πόλη μας, μπαίνουμε μπροστά.

Για να έχει διάρκεια η προσπάθειά μας, πρέπει να φροντίσουμε όλοι να την κρατήσουμε ζωντανή. Κάθε σχολείο, κάθε Λέσχη Φιλίας, κάθε ιδιώτης που ενδιαφέρεται, θα μπορεί να υιοθετήσει έναν χώρο πρασίνου κοντά του, να τον περιποιείται και να τον νοιάζεται, ώστε όλοι μαζί να διατηρήσουμε την Αθήνα καθαρή και φροντισμένη.

Θα κάνω πάντα το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε την πόλη μας. Αλλά για να το πετύχουμε πρέπει να πάψουμε να παλεύουμε μόνοι. Πρέπει να παλέψουμε μαζί.» Ο Παύλος Γερουλάνος κλείνοντας ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη «Συνάντηση Αθηναίων» την ερχόμενη Τρίτη 26/2 στις 6:30μμ στο Θέατρο «Επί Κολωνώ».

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *