Συνεχίζουν τους αγώνες τους

147Για την Ελβετία αναχωρούν σήμερα (2/6) ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Σπύρος Λεμπέσης οι οποίοι θα αγωνιστούν αύριο στο μίτινγκ που θα γίνει στην Μπελιτζόνα.

Ο Δουβαλίδης έχει κάνει φέτος μια κούρσα στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, όπου πέτυχε 13.59 και στην ουσία στην Ελβετία θα κάνει τον πρώτο δυνατό του αγώνα στη σεζόν.

Ο κορυφαίος Ελληνας εμποδιστής ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από σφίξιμο στο ισχιακό νεύρο. «Είχα κάποιους πόνους στους προσαγωγούς εξαιτίας του ισχιακού, ωστόσο δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Μετά την Ελβετία ίσως τρέξω στα Βενιζέλεια, ενώ περιμένω απάντηση και από μίτινγκ στο εξωτερικό», είπε ο Δουβαλίδης, ο οποίος έχει ως στόχο της σεζόν μια καλή εμφάνιση στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Με τη συμμετοχή στην ίδια διοργάνωση φλερτάρει και ο Σπύρος Λεμπέσης. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού έκανε τον πρώτο του αγώνα στα Σπανίδεια, όπου πέτυχε 71,78 μ., όμως, το σημαντικό για εκείνον είναι πως επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ύστερα από την επέμβαση τον περασμένο Αύγουστο, στον ώμο. Ο Αθλητής του Πέτρου Ακριβάκη, θα επιδιώξει να βρει το ρυθμό του μέσα από τους αγώνες.

147.

Νέα αγάπη τα…1.500 μέτρα!
Μέχρι τώρα την είχαμε συνηθίσει στα 800 μέτρα. Από το Σάββατο η Αναστασία Μαρινάκου δηλώνει …αθλήτρια και των 1.500 μέτρων.

Με το 4.21.30, όχι μόνο εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της, το οποίο θα γίνει στο Γιουτζίν, αλλά έδειξε πως και σε αυτή την απόσταση έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει καλές επιδόσεις, γιατί όχι και πανελλήνιο ρεκόρ. «Είμαι πολύ χαρούμενη όχι μόνο γιατί έπιασα το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά γιατί σημείωσε πολύ καλή επίδοση. Ήταν ωραία κούρσα, ωστόσο κλείστηκα στα πρώτα 800 μ. έμεινα πίσω κι έχασε την ευκαιρία να πετύχω έναν καλύτερο χρόνο», είπε η Μαρινάκου στο site της ομοσπονδίας και εξήγησε την απόφαση της να δοκιμάσει στα 1.500 μέτρα: «Ήταν απόφαση κυρίως του προπονητή μου, καθώς θεωρούσε πως μπορώ να πετύχω καλές επιδόσεις, που θα μου έδιναν την διάκριση. Τα 800 μ. είναι η αγαπημένη μου απόσταση, όμως, μου αρέσει να τρέχω και 1.500 μ.», είπε η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Χρήστο Παπαχρήστο.

Η 18χρονη αναφέρθηκε και στην επιστροφή της Ελενας Φιλάνδρα στην αγωνιστική δράση. «Η Ελενα με βοηθάει πάρα πολύ, κυρίως στις προπονήσεις. Είμαι χαρούμενη που τρέχουμε μαζί». Η Μαρινάκου, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της, την Παρασκευή στο Σχηματάρι, στα 800 μέτρα.

Η Μαρινάκου είναι η έβδομη αθλήτρια που πετυχαίνει το όριο για το Παγκόσμιο Ε/Ν, το οποίο θα γίνει 22-27/7 στο Γιουτζίν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *