Τέλος στην παχυσαρκία υπόσχεται το νέο μπαλόνι που τοποθετείται χωρίς επέμβαση!

1Ένα μπαλόνι που δεν χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να τοποθετηθεί σε παχύσαρκους ασθενείς, έχει δώσει μέχρι στιγμής εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οδήγησε σε απώλεια του 42% του πλεονάζοντος βάρους με μια απόκλιση της τάξης του 23%.

Το στοιχείο αυτό, ανακοινώθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών που έγινε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 26-30 Αυγούστου.
Η εταιρία παραγωγής του μπαλονιού, παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία μετά την έγκριση του μπαλονιού στην Ευρώπη, ενώ αντίστοιχα αμερικανικά αποτελέσματα αναμένονται το Νοέμβριο, ενώ έγκριση από τις αμερικανικές αρχές αναμένονται στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής αφορούσαν 60 ασθενείς στην Ισπανία, με δείκτη μάζας σώματος (BMI) από 30-45. Οι μετέχοντες στη μελέτη, έχασαν από 7,4 μέχρι 14,4 κιλά. Λιγότεροι από 2% παρουσίασαν δυσανεξία στο μπαλόνι, ενώ το 84% ήταν απόλυτα ικανοποιημένο με ολόκληρη τη διαδικασία. Καθώς η εταιρία εστιάζεται στην αμερικανική αγορά, οι προδιαγραφές που θέτει το FDA, απαιτούν μείωση του βάρους κατά 5% περισσότερο στην ομάδα υπό θεραπεία, σε σχέση με την ομάδα σύγκρισης, καθώς επίσης και απώλεια βάρους τουλάχιστον 5% στο 35% των συμμετεχόντων στη μελέτη.
Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι ασθενείς έχασαν 13,5% του συνολικού βάρους τους κατά την εξάμηνη τοποθέτηση του μπαλονιού, με μια απόκλιση της τάξης του 6,4%. Η μελέτη συμπεριλάμβανε ταυτόχρονα, δίαιτα, άσκηση και αλλαγή συνηθειών.
Πρόκειται για το πρώτο μπαλόνι που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για μακρά χρονικά διαστήματα, από 18-36 μήνες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *