Τέλος στον τροχό! Νέα ανώδυνη μέθοδος για σφραγίσματα

1Ο ήχος του τροχού είναι αρκετός για να κάνει τους περισσότερους από εμάς να καθυστερούμε τον ετήσιο έλεγχο στον οδοντίατρο.

Αν κι εσύ εντάσσεσαι στα άτομα που ανατριχιάζουν στη θέα και τον ήχο του οδοντιατρικού αυτού εργαλείου η παρακάτω είδηση θα σε χαροποιήσει. Οι επιστήμονες βρήκαν νέα μέθοδο για σφράγισμα χαλασμένου δοντιού χωρίς τροχό αλλά με τεχνική ανοικοδόμησης του δοντιού και υπολογίζουν πως θα είναι διαθέσιμη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η νέα μέθοδος είναι αποτέλεσμα ερευνών του King s College του Λονδίνου βοηθά τα δόντια να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση δίχως τρόχισμα και γέμισμα με υλικό σφραγισμάτων όπως το αμάλγαμα ή τη σύνθετη ρητίνη κι ως εκ τούτου δε χρειάζεται ούτε αναισθητικές ενέσεις, ούτε πόνο κάνοντας το σφράγισμα μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία.

Η νέα τεχνική επιταχύνει τη φυσική κίνηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο κατεστραμμένο δόντι κι έχει δύο στάδια. Στο πρώτο προετοιμάζεται η κατεστραμμένη περιοχή και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός εργαλείου και μικρής ποσότητας ηλεκτρισμού ωθούνται το ασβέστιο και ο φώσφορος στο σημείο του χαλάσματος.

Όπως λέει ο καθηγητής Nigel Pitts, από το Dental Institute του πανεπιστημίου του Λονδίνου, “ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τα δόντια σήμερα δεν είναι ο ιδανικός”.

Εκτός από την καταπολέμηση της τερηδόνας, η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη λεύκανση των δοντιών.

Πηγη medicalblog

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *