Τέρμα οι παρενέργειες! Αυτό το βότανο είναι η φυσική κορτιζόνη…

H ρίζα Chinese Thorough wax (Bupleuri falca tum) είναι ένα σημαντικό συστατικό
σε διάφορες φόρμουλες της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής, ιδιαίτερα για φλεγμονώδεις παθήσεις. Πριν μερικά χρόνια αυτές οι φόρμουλες χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή φάρμακα όπως η πρεδνιζόνη(233).
Το Chinese Thorough wax έχει φανεί ότι ενισχύει τη δράση της κορτιζόνης.
Τα ενεργά συστατικά του Chinese Thorough wax είναι σαν τα στεροειδή και ονομάζονται σαϊκοσα­ πωνίνες. Αυτά τα συστατικά έχουν πολλαπλή φαρ-μακολογική δράση, μεταξύ των οποίων σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση(234). Οι σαϊκοσαπωνίνες αυξάνουν την απελευθέρωση κορτιζόνης και άλλων ορμονών από τα επινεφρίδια και ενισχύουν τις επιδράσεις τους.
Έχουν επίσης φανεί ότι αποτρέπουν την ατροφία των επινεφριδίων που προκαλείται από τα κορτικοστεροειδή. Έχει προταθεί ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή φάρμακα πρέπει να λαμβάνουν βοτανικές φόρμουλες που περιέχουν Chinese Thorough wax, για να προστατέψουν τα επινεφρίδια(235).
Η γλυκόριζα (licorice) και το Panax ginseng ενισχύουν τη δράση του Chinese Thorough wax. Και τα τρία αυτά βότανα χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα μαζί στις βοτανικές φόρμουλες της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.
Πηγη healthy news Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *