Τα γονίδια φταίνε για το πως δείχνεις

1Φαίνεσαι μικρότερος ή πρόωρα γερασμένος? Σημαντικό ρόλο εκτός από τις εμπειρίες και το περιβάλλον, παίζουν τα γονίδια. Επιστήμονες…
από την Ολλανδία ανακάλυψαν το πρώτο γονίδιο που επηρεάζει τη νεανική εμφάνιση. Το γονίδιο MC1R έως τώρα ήταν γνωστό ότι ευθύνεται για τα κόκκινα μαλλιά και το ανοιχτόχρωμο δέρμα, το οποίο είναι και πιο επιρρεπές στις ρυτίδες και στη φθορά. Ωστόσο σύμφωνα με περαιτέρω ανάλυση η φλεγμονή και η επιδιόρθωση των βλαβών στο DNA οφείλεται στο συγκεκριμένο γονίδιο και η παραλλαγή-μετάλλαξη του σχετίζεται με τη νεανική εμφάνιση.

Οι άνθρωποι που διαθέτουν μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου στο DNA τους, δείχνουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια πιο μεγάλοι σε σχέση με την πραγματική ηλικία τους εξηγεί ο καθηγητής μοριακής βιολογίας Μάνφρεντ Κάϊζερ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Έρασμος στο Ρότερνταμ.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», ανέλυσαν το γονιδίωμα σχεδόν 3.000 ατόμων. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι ασφαλώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη φαινομενική ηλικία κάποιου -η οποία σχεδόν πάντα είναι διαφορετική από τη βιολογική- με συνέπεια οι άνθρωποι να γερνάνε με διαφορετικό ρυθμό. Η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να βρεθούν κι άλλα γονίδια που επηρεάζουν την εμφάνιση, όπως και νέα καλλυντικά σε συνεργασία με τους επιστήμονες της Unilever, ώστε να επιβραδύνουν τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος σε έναν άνθρωπο.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *