Τα επιστημονικά δεδομένα από την Αυστραλία δείχνουν ότι το 5G είναι ασφαλές

Τα επιστημονικά δεδομένα από την Αυστραλία δείχνουν ότι το 5G είναι ασφαλές

Η Αρχή Προστασίας από τη Ραδιενέργεια και την Πυρηνική Ενέργεια της Αυστραλίας (ARPANSA) ξεκαθαρίζει ότι τα δίκτυα 5ης Γενιάς, το γνωστό 5G, δεν ενέχει κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Μπορεί στην Ελλάδα να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα όπως εκείνο στην Καλαμάτα, όπου το πιλοτικό δίκτυο 5G της Wind πήρε αρνητική γνωμοδότηση, γεγονός που οδήγησε στο ναυάγιο των σχεδίων της εταιρείας στην περιοχή, λόγω φήμης ότι η λειτουργία των δικτύων 5G προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας που σχετίζονται ακόμα και με τη… στειρότητα, αλλά στο εξωτερικό Ανεξάρτητες Αρχές αναλαμβάνουν να εξετάσουν το ζήτημα από την επιστημονική του σκοπιά.

Το επίσημο πόρισμα της Αρχής είναι ότι το 5G είναι ασφαλές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι έρευνες και ο έλεγχος έγιναν στο πλαίσιο της επικείμενης τοποθέτησης κεραιών 5G στην Αυστραλία, με σκοπό να απαντηθούν με απόλυτο τρόπο όλες οι αιτιάσεις που αφορούν στην υποτιθέμενη σύνδεση του 5G με προβλήματα υγείας ή άλλους κινδύνους.

Α

ξίζει να σημειωθεί ότι η ΑRPANSA προχώρησε σε διπλές, «τυφλές», όπως ονομάζονται, δοκιμές σε άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη βιώσει παρενέργειες από την πιλοτική λειτουργία των δικτύων 5G. Τα υποκείμενα της έρευνας δήλωναν ότι είχαν τα ίδια συμπτώματα, ακόμα και όταν οι κεραίες δεν ήταν σε λειτουργία, στοιχείο που συνηγορεί ως προς το σενάριο της παντελούς έλλειψης κινδύνου από τη χρήση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να γνωρίζει το ευρύ κοινό και προκύπτει από τα δεδομένα ερευνών, όπως εκείνη που έγινε στην Αυστραλία, είναι ότι τα δίκτυα 5G προϋποθέτουν την πιο πυκνή τοποθέτηση σταθμών βάσης και κεραιών, γεγονός που οδηγεί τα smartphones να λειτουργούν με μικρότερες ενεργειακές απαιτήσεις, μειώνοντας τα συνολικά επίπεδα της ακτινοβολίας στα οποία είναι εκτεθειμένο το ευρύ κοινό. Αυτό αποτελεί μία βασική εξέλιξη σε σχέση με το 2G, το 3G και το 4G.

Για την ιστορία, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέδωσε και εκείνο ανακοίνωση για το δίκτυο 5G, στην οποία σημειώνεται ότι ο έλεγχος για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα πραγματοποιείται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), η οποία διενεργεί τακτικά μετρήσεις. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που εξέδωσε η ΕΕΑΕ στις 12 Μαρτίου 2019, «το 2018 δεν διαπιστώθηκαν εντός αστικού ιστού, σε καμία περιοχή της χώρας, υπερβάσεις των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία».

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *