Τα περίεργα του κόσμου!!!

1Μέχρι το 1840, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 4.500 διαφορετικά είδη ποντικοπαγίδας.

Μεταξύ 1666 και 1766, 250.000 Αφρικανοί σκλάβοι πέθαναν διασχίζοντας τον Ατλαντικό κατά τη μεταφορά τους στις αποικίες της Αμερικής. Η θνησιμότητα του «φορτίου» σε κάθε ταξίδι ήταν 10-12%.

Μετά την περίφημη εισβολή των Η.Π.Α. στη Γρενάδα, τον Οκτώβριο του 1983, ο αμερικανικός στρατός έκανε 9.000 παρασημοφορήσεις. Αν και στην απόβαση συμμετείχαν μόνο 7.000 άνδρες…

Με την ονομασία «Μάχη της Καμήλας» έμεινε στην ιστορία η ενδοαραβική σύγκρουση στη Βασόρα, το 656 μ.Χ. Ο λόγος; Στη μάχη αυτή σκοτώθηκαν και οι 70 άντρες που κράτησαν διαδοχικά τα χαλινάρια της καμήλας, στην οποία επέβαινε η χήρα του Μωάμεθ, Αϊσά.

Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.

Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια, με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν από την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της επικής ταινίας «Η Βίβλος», ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον δήλωσε: «Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Θεός, αλλά εγώ δυσκολεύομαι πολύ».

Κατά τη διάρκεια της Α’ Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το Aγιο Πνεύμα!

«Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα» ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

Η ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου, στην Ανταρκτική το 1983.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.

Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι «Keep the home fires burning» (Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες), κάηκε μέσα στο σπίτι της.

Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό «Playboy». Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!

Η «ρόδα» του λούνα παρκ κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893, από τον Γκέιλ Φέρις, και παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση Κολόμβου στο Σικάγο. Η διάμετρός της ήταν 80 μέτρα και χωρούσε 2.160 άτομα.

Η πρώτη ομιλούσα κούκλα παρουσιάστηκε από τον Γιόχαν Μέιλζελ το 1820, ενώ βελτιώθηκε το 1887 από τον Τόμας Έντισον, ο οποίος εφάρμοσε στο παιχνίδι τον φωνογράφο του.

Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό «Τάτλερ», στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν «μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης»!

Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα «Ivy Make». Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!

Η πιο ψηλή κατασκευή Lego στον κόσμο έχει ύψος 23,66 μέτρα και βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας.

Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.

Η Ολυμπιακή σημαία με τους πέντε κύκλους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσα το 1920. Ένας αθλητής, όμως, που συμμετείχε στους αγώνες, την έκλεψε και την επέστρεψε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Η Νταϊάνα ήταν η πρώτη «κοινή θνητή» ύστερα από 300 χρόνια που παντρεύτηκε διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Η μαζική παραγωγή ρολογιών ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1860. Σήμερα, η παγκόσμια παραγωγή ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ρολόγια ετησίως.

H λέξη τουρισμός προέρχεται από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία: έγινε στην γαλλική περιοχή Tours.

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *