Τα πιο κοινά προβλήματα του αντρικού grooming αν είσαι κοντά στα 30

Τα άσχημα νέα
«Στην ηλικία των 30, ο ρυθμός των νέων κυττάρων του δέρματος που παράγονται από τον οργανισμό μας αρχίζει να…
επιβραδύνεται. Χωρίς λοιπόν μία ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας, τα παλιά “νεκρά” κύτταρα του δέρματος που κανονικά θα εξαφανίζονταν, συσσωρεύονται στην επιδερμίδα και προκαλούν ποικίλα προβλήματα, από ξηρότητα και θαμπάδα μέχρι διεσταλμένους πόρους και ρυτίδες πριν την ώρα μας», αναφέρει ο grooming expert Andy Millward για να σου επισημάνει την αναγκαιότητα της σωστής περιποίησης του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών και του εαυτού σου εν γένει, στην κομβική ηλικία των thirties, όπου τα πρώτα σημάδια της γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα καλά νέα
«Μην πανικοβάλλεσαι», λέει ο Millward. Υπάρχει τρόπος να καθυστερήσεις το γήρας, αρκεί να γνωρίζεις ποια είναι τα πιο κοινά προβλήματα του αντρικού grooming που εμφανίζονται στα πρώτα -άντα και ποιες οι λύσεις τους για να σε βρουν τα 40 φρεσκαδούρα.

Ρυτίδες/κηλίδες
Το πρόβλημα: Οι πρώτες γραμμές έκφρασης σε μέτωπο και στόμα, αλλά και τα μικρά σκούρα σημαδάκια στο πρόσωπο, τα χέρια και στην πλάτη -σε εκείνα τα σημεία του σώματος, που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο-, μπορεί να εμφανίζονται εντόνως γύρω στα 40, όμως γεννιούνται στα 30 και σε ακραίες περιπτώσεις στα 20 και κάτι χρόνια. Αυτό συμβαίνει λόγω της αδυναμίας του δέρματος να αντικαταστήσει τα νεκρά κύτταρα.

Η λύση: Ο περιορισμός της ζημιάς καθίσταται δυνατός με την καθημερινή περιποίηση του προσώπου: ο σωστός καθαρισμός του με ένα ήπιο σαπούνι, η απολέπιση με ένα ειδικό scrub -ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα- και η απαραίτητη ενυδάτωση με μια κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας σου (κανονική/μικτή, λιπαρή, ξηρή). Προτίμησε προϊόντα με ρετινόλη και βιταμίνη C, που ενισχύουν το κολλαγόνο.

Αυξημένη τριχοφυΐα
Το πρόβλημα: Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλώνεις, μεγαλώνουν μαζί σου και οι τρίχες του σώματός σου, μακραίνουν και πολλαπλασιάζονται.

Η λύση: Περιποιήσου με επιμέλεια και λογική τις τρίχες του σώματός σου, ξεκινώντας από τα βασικά αν είσαι βέβαια υπερβολικά τριχωτός. Διαφορετικά δεν πειράζεις τίποτα. Αφήνεις τις τρίχες σου στην ησυχία τους.

Ψαλίδισε τις τρίχες του στήθους μέχρι ένα εκατοστό. Δεν αποτριχώνεις και δεν ξυρίζεις.
Κούρεψε λίγο τις πολλές τρίχες στην κοιλιά. Αλλά μέχρι εκεί. Και πάλι δεν αποτριχώνεις και δεν ξυρίζεις.

Καθάρισε εντελώς την πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, είτε με χαλάουα, είτε με λέιζερ (ξυράφι ποτέ). Το δεύτερο αποτελεί και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αποτρίχωσης

Αραίωση των μαλλιών
Το πρόβλημα: Η αραίωση εντοπίζεται κυρίως στους κροτάφους και όχι στο υπόλοιπο κεφάλι και αποτελεί συχνό φαινόμενο στους άντρες και λιγότερο στις γυναίκες.

Η λύση: Πρώτον, ξεκίνα να ακολουθείς μια πιο υγιεινή διατροφή και να καταναλώνεις άφθονο νερό, καθώς η διατροφή σχετίζεται άμεσα με την τριχόπτωση και δεύτερον, επίλεξε με τη βοήθεια του κομμωτή σου ένα κούρεμα που θα καμουφλάρει το πρόβλημα και θα κολακεύει το πρόσωπό σου.

Χαλάρωση του δέρματος
Το πρόβλημα: Όσο περνούν τα χρόνια, εξαλείφεται η αμυντική ικανότητα του δέρματος κατά της φθοράς, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αρχίζει να χάνει σταδιακά τη σφριγηλότητά της και να χαλαρώνει.

Η λύση: Απόφυγε το συχνό ξύρισμα στο πρόσωπο, μιας και ταλαιπωρεί το δέρμα και προκαλεί μικροτραυματισμούς και εξοπλίσου με μια κουρευτική μηχανή για να τριμάρεις και να σουλουπώνεις τις τρίχες σου.

Κουρασμένα μάτια
Το πρόβλημα: Επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι αρκετά λεπτό και ευαίσθητο, είναι το πρώτο σημείο στο οποίο εμφανίζονται ρυτίδες, γνωστές και ως γραμμές έκφρασης.

Η λύση: Για να επιβραδύνεις την εμφάνισή τους και να καταπολεμήσεις τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους την επέκτασή τους, φρόντισε να απλώνεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς μια αντιγηραντική κρέμα ματιών με βιταμίνη B,C και Ε.

Κάτι τρέχει με τη μυρωδιά σου
Το πρόβλημα: Στα 25 σου μπορεί να μην σε ενδιέφερε πολύ τι άρωμα θα φορέσεις και αν ταιριάζει με την φυσική μυρωδιά σου, ωστόσο στα 30 και κάτι σου το να μην έχεις βρει ποια είναι η «υπογραφή» σου είναι μέγα φάουλ, που θα σε στείλει στον πάγκο.

Η λύση: Να βρεις την αρωματική δημιουργία που σε εμπνέει και να την ψεκάσεις στο δέρμα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται. Το πώς θα το καταφέρεις το ανακαλύπτεις παρακάτω.

Στα όρια του burnout
Το πρόβλημα: Ο εργασιακός φόρτος, οι υπερωρίες και το διαρκές άγχος οικονομικό και επαγγελματικό, λίγο χρόνο αφήνουν για να ξεσκάσεις ή για να κοιμηθείς επαρκώς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η το σύνδρομο του burn out ή αλλιώς της εξάντλησης του αν μη τι άλλο ένα άσχημο νέο για την ψυχική μας υγεία. «Σε περιόδους υψηλής πίεσης, το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη γνωστή ως κορτιζόλη, που επιβραδύνει την παραγωγή των κυττάρων του δέρματος και εξαντλεί το κολλαγόνο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό και άτονο», σημειώνει ο Andy Millward.

Η λύση: Για να αντισταθμίσεις τις επιπτώσεις του στρες, φρόντισε να παραμείνεις δραστήριος και να γυμνάζεσαι τουλάχιστον τρεις φορές της εβδομάδα, ώστε να ενισχύεις την καλή ροή του αίματος και του οξυγόνου στο σώμα. Η γιόγκα και ο διαλογισμός αποτελούν μια καλή περίπτωση άσκησης για να βρεις ξανά τον ζεν εαυτό σου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *