Τα συμπεράσματα από τη συνάντηση της Βάρνας…

Λάβαμε το παρακάτω e-mail από τον Υποστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, με τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του περί της συναντήσεως της Βάρνας:
«Η διάσκεψη της Βάρνας παρά την ευρωπαϊκή μάσκα της Τουρκίας μας άνοιξε τα μάτια, ότι αν κάτι συμβεί σε Αιγαίο και Κύπρο αυτή η Ε.Ε δεν θα κάνει τίποτα να μας βοηθήσει πέραν ενός ευχολογίου τύπου “βρείτε τα μεταξύ σας”. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:
1/ Η στάση της Ευρώπης στα θέματα με την Τουρκία καίτοι ενισχυτικά προς την Ελλάδα και Κύπρο, περιορίζονται σε “ανησυχίες” σε ήπιο τόνο, τις οποίες η Τουρκία τις γράφει στα παλαιά της υποδήματα.
2/ Ο χρόνος θα δείξει από την συνέχιση ή ου των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Κύπρο αν οι ανησυχίες της Ευρώπης έπιασαν τόπο ή ήταν λόγια του αέρα για την γείτονα.
3/ Ο Ερντογάν στη Βάρνα έβαλε το ευρωπαϊκό του κοστούμι, την ευρωπαϊκή του γλώσσα, άλλαξε και το οργίλο ύφος που είχε ως τώρα αφρίζοντας για την κατάληψη του Αφρίν και ο λόγος είναι ότι θέλει αφ’ ενός μεν να εκταμιεύσει τα υπόλοιπα από τα 3 δις περίπου ευρώ για το μεταναστευτικό και αφ’ ετέρου να χωνέψει την νέα του κατάκτηση εδαφών στη Συρία .
4/ Η ανασύσταση της νέας ισλαμοφασιστικής του αυτοκρατορίας έχει για τον Ερντογάν μεγαλύτερη αξία από την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
5/ Οι Αμερικανοί όσον και οι Ευρωπαίοι ήταν λάβροι στην περίπτωση εισβολής του Σαντάμ Χουσεΐν στο Κουβέιτ και έκαναν την “Καταιγίδα της Ερήμου”, αλλά και πιο λάβροι στην περίπτωση της ενσωμάτωσης από τη Ρωσία της Κριμαίας, της οποίας ας σημειωθεί ο πληθυσμός είναι στην πλειονότητα του ρωσικός. Αντίθετα, απέναντι στην εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία τηρούν σιγή ιχθύος και ομιλούν μόνο για ανθρώπινα δικαιώματα και όχι για εισβολή εναντίον ενός ανεξαρτήτου κράτους – μέλους του ΟΗΕ. Την ίδια άλλωστε εγκληματική σιωπή τήρησαν και τηρούν απέναντι στο θέμα της εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου για την οποία τώρα ενδιαφέρεται ο Ερντογάν και ακυρώνει τα δικαιώματα της Κυπριακής ΑΟΖ για έρευνα και εξόρυξη των υδρογονανθράκων της. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, υποκρισία, γαλατική ευγένεια και γερμανικό εμπορικό συμφέρον υπεράνω όλων.
6/ Ο Ερντογάν είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης και δουλέμπορος που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην ιστορία και εκβιάζει αγρίως την Ευρώπη, αλλά κανείς δεν τον θίγει.
7/ Στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ο Τούρκος ηγέτης άφησε μια σιβυλλική υπόσχεση που δίνει κάποια αμυδρά και συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μετά την παρέμβαση Πούτιν στις 3 Απριλίου ίσως τους ελευθερώσει ως το Πάσχα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί μας όμηροι .
8/ Δεν ντράπηκε αυτός ο Γ. Γ του Νάτο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ να μην ενδιαφερθεί με κάποια παρέμβαση του – έστω και ευχολόγιο – για δύο αθώους στρατιωτικούς της συμμαχίας του οι οποίοι κρατούνται χωρίς δίκη σε φυλακές γειτονικής νατοϊκής χώρας; Απορώ πώς χωρίς να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη συμμετέχουν από κοινού Ελλάς και Τουρκία σε κοινά γυμνάσια;
Συμπέρασμα: Ενίσχυση της Εθνικής μας Αμύνης και των συμμαχιών μας στον κόσμο!!
Σαμαράς και Βαλυράκης: Μας ενώνει η Siemens…

Από ρεπορτάζ του Star: «Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνηθίζει ως γνωστόν να πραγματοποιεί αρκετά από τα πολιτικά ραντεβού του δημοσίως σε γνωστά εστιατόρια, συνήθως της Κηφισιάς στην οποία διαμένει, συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Αυτή τη φορά όμως, οι συνδαιτυμόνες του πρώην πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου που πέρασε, στο Blue Pine της Κηφισιάς, προκάλεσαν μία έκπληξη σε όσους βρίσκονταν τυχαία στο εστιατόριο. Ο λόγος; Ότι ο κ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία, δειπνούσε με τον Σήφη Βαλυράκη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος συνοδευόταν επίσης από την σύζυγό του και γνωστή ζωγράφο Μίνα Παπαθεοδώρου. Όχι πως είναι κακό αυτό βέβαια (άλλωστε ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να διατηρεί προσωπική σχέση με ορισμένους υπουργούς της κυβέρνησής του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ), αλλά όσο να’ ναι, μια έκπληξη η σύνθεση του τραπεζιού την προκαλεί»!
Ωστόσο, αυτό που διέλαθε της προσοχής του τηλεοπτικού σταθμού ήταν, πως ο Σήφης Βαλυράκης ήταν Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ασχολήθηκε με το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens! Δηλαδή, διέλαθε του Star το σημαντικότερο από τα στοιχεία αυτής της ομολογουμένως περίεργης συναντήσεως! Αφού βρε αδελφέ, Σαμαράς, Βαλυράκης, Siemens, Intracom, πάνε πακέτο! Αφού, ο Σήφης Βαλυράκης οδήγησε την όλη διαδικασία μακριά από την πιθανή εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά και της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη με τα “μαύρα ταμεία” της Siemens!
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς διατηρούσε από το 1988 στενότατες σχέσεις με επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της Siemens και της Intracom! Πρωταγωνιστώντας εκείνη την εποχή σε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν υπέρ αυτών των δυο εταιρειών, δίδοντας και τη χαριστική βολή στη ΝΔ το 1995, όταν στήριξε την επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου, Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας! Συμμαχία Παπανδρέου – Σαμαρά που απέτρεψαν τις εκλογές που επιζητούσε τότε ο Πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ! Αυτή η συμμαχία έδωσε ταυτόχρονα το φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει μετέπειτα για άλλα τέσσερα χρόνια (1996 – 2000)! Πρώτη θητεία του ολετήρα των εθνικών μας θεμάτων, Κώστα Σημίτη!
Κάνω λάθος Αντώνη;;
Σφαγή… στo «Κίνημα Αλλαγής»…

Έχει ξεσπάσει πόλεμος στο “Κίνημα Αλλαγής” ή “Δημοκρατική Παράταξη” ή επί το λαϊκότερο ΠΑΣΟΚ…
Με φόντο τη Συνταγματική Αναθεώρηση! Αφού η κ. Γεννηματά “άδειασε” λίγο μετά το Συνέδριο τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο!
Είναι χαρακτηριστικές οι προχθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου:
«Η κ. Γεννηματά πήρε πολιτική πρωτοβουλία για την οποία εγώ δεν είμαι ενημερωμένος! Δεν είμαι ένα στέλεχος του Κινήματος, δεν είμαι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είμαι ένας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου που επιφορτίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη την εισήγηση της αναθεωρήσεως του Συντάγματος από το 1995-2001! Αν δεν ρωτά εμένα, δεν ρωτά τον κ. Λοβέρδο, που είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που είμαστε μέσα στη Βουλή, τότε ποιον ρωτά το κόμμα μας, στο οποίο ανήκουμε;»!
Φίλες και φίλοι, λέτε γι΄ αυτό να κινείται μυστηριωδώς το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς, στρατολογώντας παλαιούς φίλους, τάζοντάς τους πολλά και διάφορα;
Θα μου πείτε, γιατί μπλέκω τον Σαμαρά με τον Βενιζέλο; Μα γιατί η δική τους συγκυβέρνηση τους “έδεσε” με αίμα αδελφικό! Και το παρασκήνιο οργιάζει! Ακούτε εμένα! Λίαν προσεχώς, μεγάλες αποκαλύψεις!!
Πατούλης: Ο “αναγεννητής” του Αμαρουσίου…

…που έτσι θα αναγεννήσει και την Αθήνα!
Τη φωτογραφία μας την έστειλε ένας από τους πολλούς πονεμένους επιχειρηματίες του Αμαρουσίου, αφού τα έργα του Γιώργου Πατούλη είναι σαν την κατασκευή του γεφυριού της Άρτας! Έργα …που τελειωμό δεν έχουν!!

Labels Άρθρα, Άρθρα Αναγνωστών Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *