Τεχνολογία κατά των διακοπών ρεύματος

Τεχνολογία κατά των διακοπών ρεύματος

REUTERS/RICK WILKING

Δείτε ακόμα

  • Σεισμογράφοι… υποβρύχια αναδύονται για να εκπέμψουν δεδομένα 06/02 18:16
  • CubeSats πέρα από τον Άρη: Σίγησαν τα δύο μικρά διαστημόπλοια MarCO της NASA 06/02 17:58
  • Συνεργασία Boeing-Aerion για το πρώτο υπερηχητικό business τζετ 06/02 17:54

Τεχνολογία που επιτρέπει την παρακολούθηση του χρόνου και του τόπου όπου δέντρα και γενικότερα βλάστηση απειλούν τις γραμμές των δικτύων ηλεκτροδότησης ανέπτυξε η ΙΒΜ, εξέλιξη που θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση των επιδόσεων των δικτύων και τη μείωση των διακοπών ρεύματος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η βλάστηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για τις εταιρείες ενέργειας, καθώς συχνά αναπτύσσεται πάνω στις γραμμές ή τις εμποδίζει. Αυτό αντιμετωπίζεται συνήθως μέσω τακτικών ελέγχων και κλαδέματος. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, το σύστημα της ΙΒΜ συλλέγει δεδομένα από δορυφόρους, drones, πτήσεις, αισθητήρες και μοντέλα καιρού, που βοηθούν την παρακολούθηση της κατάστασης των δικτύων και την καλύτερη συντήρησή τους. Πέρα από τον εντοπισμό και την πρόβλεψη διακοπών ρεύματος, το σύστημα μπορεί να βοηθήσει και σε άλλους τομείς, όπως στην πρόληψη πυρκαγιών, την αντιμετώπιση και αξιολόγηση ακραίων καιρικών φαινομένων κ.ά.

«Κάθε επιχείρηση επηρεάζεται από τον καιρό. Αλλά για τις εταιρείες ενέργειας και τους πελάτες τους, μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ του αν μπορούν να διατηρήσουν τα φώτα αναμμένα και τη θέρμανση στα σπίτια» είπε ο Κάμερον Κλέιτον, στέλεχος της ΙΒΜ (Watson Media and Weather).

«Η δυνατότητα να ενισχύουμε τα δεδομένα καιρού με δεδομένα δορυφόρων και αισθητήρων δίνει στις εταιρείες ισχυρά νέα μέσα, βοηθώντας τις να βελτιώσουν τις επιχειρήσεις τους και να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις στους πελάτες» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *