Τζαμάλ Κρόφορντ: Ο γηραιότερος παίκτης που σημείωσε 50αρα στο ΝΒΑ!

Τζαμάλ Κρόφορντ: Ο γηραιότερος παίκτης που σημείωσε 50αρα στο ΝΒΑ!

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ έγραψε ιστορία κόντρα στους Μάβερικς, αφού έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σημείωσε +50 πόντους σε αγώνα ΝΒΑ, σπάζοντας το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν!

Σε μία βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ, ο Τζαμάλ Κρόφορντ έκλεψε λίγη από τη λάμψη του σπουδαίου Γερμανού στον αγώνα των Μάβερικς με τους Σανς (νίκη των πρώτων με 120-109), γράφοντας παράλληλα ιστορία.

Ο βετεράνος γκαρντ πραγματοποίησε απίστευτη εμφάνιση, αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 51 πόντους με 11/17 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 8/9 βολές, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 38 λεπτά συμμετοχής, σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ. Κατάφερε έτσι να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατούσε ο Μάικλ Τζορνταν, αλλά και να γίνει μία κατηγορία μόνος του!

Αρχικά, ο Κρόφορντ έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε +50 πόντους σε έναν αγώνα (39 χρονών και 20 ημερών), σπάζοντας το ρεκόρ του "Air", ο οποίος είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο σε έναν αγώνα των Γουίζαρντς στις 29 Δεκεμβρίου 2001, όταν είχε σημειώσει 51 πόντους στη νίκη της ομάδας του με 107-90 επί των Χόρνετς.

Ο Κρόφορντ όμως δεν έγινε απλώς μόνο ενός ρεκόρ, αλλά δύο. Ο λόγος είναι πως με την 50αρα που σημείωσε έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει σημειώσει +50 πόντους με την φανέλα τεσσάρων διαφορετικών ομάδων! Συγκεκριμένα, ο Κρόφορντ είχε καταφέρει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν με τις φανέλες των Μπουλς, των Νικς και των Γουόριορς!

Ο Κρόφορντ ήταν πάντα ένας χαρισματικός σκόρερ, αλλά και ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, έχοντας κατακτήσει μάλιστα τρεις φορές το συγκεκριμένο βραβείο (2010, 2014 και 2016).

Στην 19η σεζόν του στο ΝΒΑ πλέον, ο έμπειρος γκαρντ έχει δηλώσει ότι θέλει να παίξει μπάσκετ για τουλάχιστον ακόμα έναν χρόνο. Κατά την διάρκεια της πορείας του στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί στους Μπουλς, τους Νικς, τους Γουόριορς, τους Χοκς, τους Μπλέιζερς, τους Κλίπερς, τους Γουλβς και τους Σανς και έχει μέσους όρους καριέρας 14.6 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ μέσο όρο.

Δείτε το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του Κρόφορντ από τον αγώνα με τους Μάβερικς:

AP Photo/Tony Gutierrez

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *