Τζαμάλ Μάρεϊ: Από μοιραίος… ωραίος

Τζαμάλ Μάρεϊ: Από μοιραίος… ωραίος

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ τα έκανε όλα λάθος στο Game 1 με τους Σπερς. Τα έκανε όλα λάθος και στα 3 πρώτα 12λεπτα στο Game 2. Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο έφερε τα πάνω-κάτω, δείχνοντας γιατί είναι πολύτιμος στους Νάγκετς.

Το Game 1 της σειράς των Νάγκετς με τους Σπερς είχε ολοκληρωθεί, με τους δεύτερους να έχουν πάρει τη νίκη με 101-96. Όλος ο κόσμος είχε φύγει από το γήπεδο. Ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν όμως στο παρκέ. Και σούταρε για μία ώρα. Είχε τους λόγους του.

Λίγο νωρίτερα, ο Καναδός γκαρντ ήταν ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του. Δύο χαμένα σουτ με το σκορ στο 97-96 για τους Σπερς και ένα λάθος με το σκορ στο 99-96 (του έκλεψε την μπάλα ο Ντέρικ Γουάιτ) καταδίκασαν τους Νάγκετς. Κι αν το να μένει κάποιος στις τελευταίες φάσεις έμοιαζε άδικο, η τελική στατιστική του δεν του έκανε… χάρες: 17 πόντοι με 8/23 τρίποντα (0/6 εκ των οποίων τρίποντα), 1/1 βολή, 0 ασίστ, 5 κλεψίματα και 2 λάθη.

Ο Μάρεϊ ήξερε ότι με κάποιον τρόπο έπρεπε να ανατρέψει την κατάσταση. Αυτή η μία ώρα που πέρασε στο παρκέ για να σουτάρει πίστευε ότι θα βοηθήσει. Όταν ξεκίνησε το Game 2 της σειράς, άρχισε να πιστεύει ότι αυτή η μία ώρα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από χαμένος χρόνος. Γιατί; Επειδή με κάποιον λόγο ήταν ακόμα χειρότερος.

Παίζοντας με άγχος να αποδείξει κάτι, ο Μάρεϊ είδε ότι δεν του έβγαινε τίποτα. Αστοχούσε στο ένα σουτ μετά το άλλο, αστόχησε ακόμα και σε κάρφωμα. Για τρία δωδεκάλεπτα ήταν εξαφανισμένος από το γήπεδο, έχοντας μόλις 3 πόντους με 3/4 βολές και 0/8 σουτ. Οι Νάγκετς βρέθηκαν ακόμα και στο -19 και το 0-2 έμοιαζε πιθανό, παρά τις προσπάθειες των Μίλσαπ, Χάρις και Γιόκιτς. Ξαφνικά όμως, κάτι άλλαξε.

ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΜΕΣΑ ΣΕ 12 ΛΕΠΤΑ

Ο προπονητής των Νάγκετς, Μάικ Μαλόουν, σκέφτηκε να αφήσει τον Μάρεϊ στον πάγκο για χάρη του εξαιρετικού Μόντε Μόρις. Δεν το έκανε όμως. Ήθελε να δείξει στον νεαρό γκαρντ ότι τον πιστεύει. Το αποτέλεσμα θα τον δικαίωνε σε βαθμό που δεν περίμενε ούτε ο ίδιος!

Ο Μάρεϊ της τέταρτης περιόδου του αγώνα με τους Σπερς έμοιαζε με άλλο παίκτη. Βασικά, έμοιαζε με τον παίκτη που έβλεπαν οι Νάγκετς όλη την σεζόν. Ατρόμητος, διάβαζε σωστά το παιχνίδι και εκτελούσε όποτε έκρινε, ο απόφοιτος του Κολεγίου του Κεντάκι πήρε την ομάδα πάνω του. Κάποια στιγμή σημείωσε 9 σερί πόντους, βάζοντας το Ντένβερ μπροστά με 102-99. Το τελικό χτύπημα όμως ήρθε λίγο αργότερα, όταν με δύο τρίποντα σε 21 δευτερόλεπτα έκανε το σκορ 110-101! Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μάρεϊ ευστόχησε σε ένα ακόμα σουτ από τα 6 μέτρα για το 112-103. Ευστόχησε σε 8 σερί σουτ πριν αστοχήσει σε ένα αδιάφορο σουτ στο τέλος, οδηγώντας τους Νάγκετς στη νίκη με 114-105. Η στατιστική αποτίμηση της βραδιάς του ήταν διαφορετική από ότι δύο ημέρες νωρίτερα: 24 πόντοι (21 στην τέταρτη περίοδο), με 8/17 σουτ (2/3 τρίποντα), 6/7 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο!

Αυτός, ναι, ήταν ο Μάρεϊ που είχαν στο μυαλό τους οι Νάγκετς. Το ιδανικό συμπλήρωμα του Γιόκιτς και ο άνθρωπος που θα φροντίσει ώστε το Ντένβερ να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στην πρώτη παρουσία του στα playoffs έπειτα από μία πενταετία. “Όλοι μου έλεγαν να συνεχίσω να σουτάρω. Δεν έβαλα σουτ για τρία δωδεκάλεπτα, αλλά όλοι πίστεψαν σε μένα” δήλωσε ο ίδιος για να εξηγήσει την εμφάνισή του. Μία εμφάνιση που βοήθησε το Ντένβερ από το να αποφύγει ένα καταδικαστικό 0-2.

Η σειρά με τους Σπερς έχει ακόμα πολύ δρόμο. Το Σαν Αντόνιο έχει το πάνω χέρι, αφού πλέον έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Μάρεϊ όμως έχει αρχίσει σιγά-σιγά να θυμίζει πάλι τον εαυτό του. Κι αν αυτή η μία ώρα παραπάνω που έμεινε στο γήπεδο μετά το Game 1 δεν βοήθησε αρκετά, το ξέσπασμά του στην τέταρτη περίοδο του Game 2 τα έλεγε όλα: Η σειρά τώρα ξεκινάει. Το Ντένβερ και ο Μάρεϊ είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα.

AP Photo/Eric Gay

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *