Τι έβρισκαν ελκυστικό σε μία γυναίκα οι άνδρες πριν 50 χρόνια

Τι έβρισκαν ελκυστικό σε μία γυναίκα οι άνδρες πριν 50 χρόνια

Η Μόνικα Μπελούτσι, πάντως, δε θα είχε την ίδια πέραση εκείνη την εποχή

Αν και η δεκαετία του '60 δεν είναι και τόσο μακρινή, όμως, μέσα σε 50 χρόνια ο κόσμος έχει αλλάξει, δραματικά. Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, οι κοινωνίες έχουν εξελιχθεί, απόψεις, συνήθειες, σκέψεις, ανισότητες έχουν και αυτές αλλάξει. Και μέσα σε όλα αυτά έχουν αλλάξει και άλλα, πιο απλά πράγματα, όπως τα πρότυπα ομορφιάς.

Για παράδειγμα, οι νεότεροι έχετε αναρωτηθεί ποια ήταν τα γούστα των ανδρών, πριν 50 χρόνια; Τι έβρισκαν ελκυστικό και τι όχι σε μία γυναίκα; Ποιο ήταν το γυναικείο πρότυπο ομορφιάς εκείνης της εποχής; Έτσι, για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Να είναι ψηλές και αδύνατες

TWIGGY

Μπορεί τη δεκαετία του ’50 η Marilyn Monroe με τις καμπύλες της να ήταν το απόλυτο είδωλο, όμως, από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, τα γούστα άλλαξαν κι άρχισαν να… μπαίνουν. Οι αδύνατες γυναίκες κέρδιζαν έδαφος, ενώ το πρότυπο της ψηλής και αδύνατης, έγινε σύντομα το αγαπημένο των ανδρών. Και των γυναικών, αφού, ποιος θα ξεχάσει το μοντέλο Twiggy, που αποτέλεσε πρότυπο για πολλά νέα κορίτσια της εποχής εκείνης;

Επίπεδο στήθος

Όσο αδυνάτιζε το πρότυπο της γυναίκας, τόσο έμπαιναν και οι διαστάσεις της. Οι καμπύλες θεωρούνταν ξεπερασμένες, όπως και το μεγάλο στήθος. Μάλιστα, σε πολλούς άνδρες της εποχής εκείνης, άρεσε το επίπεδο στήθος σε μία γυναίκα!

Της μόδας τα μίνι

60s μινιΚι αφού τα πόδια αποτελούσαν το δυνατό σημείο σε μία γυναίκα, ήρθε το μίνι, για να τα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα, το μικρό μήκος της φούστας άλλαξε τη μόδα και στα παπούτσια, όπου οι κόθορνοι, αλλά και οι ψηλές μπότες έκαναν την εμφάνισή τους. Ένα στυλ, που εκτιμήθηκε δεόντως, από τον ανδρικό πληθυσμό.

Λεπτή μέση

Βέβαια, σε έναν ιδανικό γυναικείο σωματότυπο, ανέκαθεν υπήρχε η λεπτή μέση. Οπότε, αυτό ίσχυε και στη δεκαετία του ’60. Επίσης, άρεσαν και τα μακριά και αδύνατα πόδια.

Το λουκ της Lolita

sghfdoigh

Σύμφωνα με το «The Mancunion», τη μεγαλύτερη φοιτητική εφημερίδα της Αγγλίας, η δεκαετία του ‘60 μεταξύ άλλων είχε γίνει «σύμβολο για την κοινωνική σύγκρουση μεταξύ παλαιού και νέου». Και μέσα σε αυτό το κλίμα, έκανε την εμφάνιση το πρότυπο της «Lolita», που ενσωματώνει το πνεύμα της εποχής, αφού αντιπροσωπεύει τη νεολαία και τη σφριγηλότατα.


Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *