ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΙΤΕ Τι αποκαλύπτει το μήκος των δαχτύλων για την υγεία σας

1Όπως τα νύχια φανερώνουν τα προβλήματα στο συκώτι και τα μάτια φανερώνουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ, η παλάμη μας μπορεί να αποτελέσει μία ακόμη χρησιμότατη ένδειξη για πιθανά προβλήματα υγείας.
Συγκεκριμένα, η αναλογία του δείκτη (δεύτερο δάχτυλο) και του παράμεσου (τέταρτο δάχτυλο) είναι ενδεικτική τριών προβλημάτων υγείας.
Μετράμε το μήκος αυτών των δύο δαχτύλων από το σημείο επαφής με την παλάμη μέχρι το άκρο και υπολογίζουμε την αναλογία με βάση τη φόρμουλα 2D:4D (2=δείκτης και 4=παράμεσος).
Ο Τζον Τ. Μάνινγκ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Νορθάμπρια της Αγγλίας και συγγραφέας του βιβλίου «Η Αναλογία των Δαχτύλων» (The Finger Ratio) διαπίστωσε ότι όσο χαμηλότερη είναι η αναλογία 2D:4D – όσο μικρότερος είναι δηλαδή ο δείκτης από τον παράμεσο – τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να εκδηλώσουμε οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα.
Παράλληλα, Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έχουν μεγαλύτερο παράμεσο απ” ότι δείκτη (και πάλι μικρή αναλογία 2D:4D) αντιμετωπίζουν πιθανώς αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.
Τέλος, ερευνητές από την Κίνα διαπίστωσαν ότι μια ομάδα γυναικών που είχαν εκδηλώσει καρκίνο του μαστού είχαν σημαντικά μεγαλύτερη αναλογία 2D:4D (δηλαδή πολύ μεγαλύτερο δείκτη απ” ότι παράμεσο) σε σύγκριση με μια ομάδα υγιών γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *