Τι δεν πρεπει να κανετε,για ησυχο υπνο

1Αν θέλετε να έχετε ύπνο… σαν πουλάκι θα πρέπει να αλλάξετε κάποιες τακτικές, οι οποίες, χαλούν τον ύπνο σας με συνέπεια την επόμενη ημέρα είστε ράκος.
Δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε
Μην καπνίζετε

Το άναμμα ενός τσιγάρου πριν από τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει αϋπνία λόγω της νικοτίνης που περιέχει. Φροντίστε ή να το περιορίσετε η να το κόψετε

Προσοχή στο νερό

Δώστε σημασία στη ποσότητα νερού που πίνετε αφού αν συνηθίζετε να καταναλώνετε πολύ νερό πριν ξαπλώσετε σίγουρα η συνήθεια αυτή θα σας κάνει να επισκεφτείτε μέσα στη νύχτα τη τουαλέτα.

Μην πίνετε καφέ

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι καλό είναι πριν πέσετε για ύπνο να μην πίνετε καφέ αφού η καφεΐνη έχει την ιδιότητα να παραμένει στο σώμα μέχρι 12 ώρες.

Τι να μην τρώτε

Για καλό ύπνο αποφεύγετε να καταναλώνετε σοκολάτα, πικάντικα και φαγητά με πολλά λιπαρά.

Οι επιστήμονες συνιστούν να έχετε φάει τουλάχιστον δυο ώρες πριν ξαπλώσετε αφού ένα στομάχι το οποίο είναι ασφυκτικά γεμάτο προκαλεί πεπτικές διαταραχές οι οποίες εμποδίζουν τον ύπνο.

Στο σημείο αυτό συνιστούν να πίνετε ένα χαμομήλι ή ένα ποτήρι γάλα το οποίο θα σας χαλαρώσει από τους εξοντωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ. Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων πριν από τον ύπνο τον δυσχεραίνει ενώ μετατρέπει και το πρωινό ξύπνημα σε Γολγοθά.

Πηγη iatropedia

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *