Τι θα συνέβαινε στην τσέπη των φίλων της Apple εάν αγόραζαν μετοχές αντί για προϊόντα της;

Τι θα συνέβαινε στην τσέπη των φίλων της Apple εάν αγόραζαν μετοχές αντί για προϊόντα της;

Δείτε ακόμα

  • Apple: Επιπλέον δασμοί από τις ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα θα βοηθήσουν τους ανταγωνιστές μας 21/06 13:30
  • Η Αmazon το πολυτιμότερο brand στον κόσμο, ξεπέρασε Google και Apple 11/06 11:47

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο έκανε την εμφάνισή του στο The Next Web, στο οποίο υπολογίζεται το κέρδος που θα είχαν οι καταναλωτές, εάν επέλεγαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στη μετοχή της Apple αντί για την αγορά των προϊόντων της.

Είναι γεγονός ότι τα προϊόντα που παρουσιάζει η Apple απαιτούν από τους φίλους της εταιρείας να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως είναι λογικό να συμβαίνει, άλλωστε, σε προϊόντα τεχνολογικής καινοτομίας. Το κόστος, μάλιστα, είναι υψηλότερο μόλις παρουσιάζονται τα νέα δημιουργήματα της Apple, τα οποία σπεύδει να αποκτήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος καταναλωτών, όπως μαρτυρούν οι πωλήσεις. Οι πωλήσεις αυτές είναι -μεταξύ άλλων- και ένα κομμάτι που ενισχύει την πορεία της μετοχής της Apple.

Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τον υπολογισμό που προκύπτει στην απόδοση των χρημάτων ενός καταναλωτή που επέλεξε να αγοράσει ένα από τα εμβληματικά προϊόντα της Apple σε σύγκριση με τα κέρδη που θα είχε εάν -αντί για την αγορά αυτή- είχε επιλέξει να επενδύσει το ίδιο ποσό, την ίδια χρονική στιγμή σε μετοχές της Apple. Όλοι οι υπολογισμοί που δημοσιεύονται εδώ προέρχονται από το άρθρο του The Next Web και αφορούν στην αμερικανική αγορά.

Για το πρώτο iPad, το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου 2010, ένας καταναλωτής στις ΗΠΑ έπρεπε να καταβάλλει 499 δολάρια για να το αποκτήσει, ενώ εάν επένδυε το ίδιο ποσό για μετοχές της Apple τότε θα είχε κερδίσει 3.000 δολάρια. Ομοίως, για το πρώτο iPhone, στις 29 Ιουνίου 2007 έπρεπε κανείς να πληρώσει 499 δολάρια, ενώ το χρηματιστηριακό κέρδος από τις μετοχές θα ήταν 5.700 δολάρια. Το πρώτο MacBook παρουσιάστηκε στις 16 Μαΐου 2006, κόστιζε 1.099 δολάρια, ενώ σε περίπτωση που κάποιος επέλεγε τις μετοχές αντί για τον φορητό υπολογιστή, θα κέρδιζε 22.500 δολάρια σήμερα.

Άλλα κραυγαλέα παραδείγματα είναι εκείνα του πρώτου MacMini, ο οποίος μετεφρασμένος σε μετοχές έδινε απόδοση 3900%, ή του πρώτου iPod που έδινε απόδοση 14500% στα 399 δολάρια που κόστιζε το μακρινό 2001, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Παρόμοια απόδοση είχε και ο πρώτος iMac, ενώ ο πρώτος Macintosh που έκανε την εμφάνισή του στις 24 Ιανουαρίου 1984 κόστιζε 2.495 δολάρια τότε. Η επένδυση αυτού του ποσού σε μετοχές της Apple θα είχε επιφέρει κέρδη 960.000 δολαρίων σήμερα, αλλά ποιος είναι εκείνος που μπορούσε να αντισταθεί τότε στην καινοτομία ενός Mac;

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *