Τι να κάνω για να μη με τσιμπάνε τα κουνούπια;

97Πολλές φορές είναι δύσκολα τα πράγματα όταν μας τσιμπάνε τα κουνούπια, ή όταν έστω έχουμε στο μυαλό μας την απειλή!
Γι’ αυτό λοιπόν ετοιμασαμε  έναν πλήρη και συνοπτικό οδηγό με το τι προκαλεί τα κουνούπια στο να μας τσιμπήσουνε και τι να κάνετε ώστε να τα αποφύγετε, όσο γίνεται τουλάχιστον! 

κουνούπια

Ας ξεκινήσουμε!

1) Τα κουνούπια προσελκύονται από το διοξείδιο του άνθρακα που αποβάλλεται από την αναπνοή μας, γι’ αυτό πολλές φορές τριγυρίζουν στο κεφάλι και τα ακούμε κοντά στα αυτιά μας! Η μόνη λύση εδώ, είναι να… μην αναπνέετε! 🙂

2) Τα κουνούπια συνήθως προσελκύονται και από διάφορες μυρωδιές του σώματός μας: ιδρώτα, αρώματα, αντιηλιακά, κλπ. Θα πρέπει, όταν πρόκειται να κοιμηθούμε παρεούλα με αυτά, να φροντίσουμε να είμαστε όσο πιο ”άοσμοι” γίνεται!

3) Τα κουνούπια μας εντοπίζουν εύκολα και από τη θερμότητα του σώματός μας. Εδώ δεν υπάρχει ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση. Αυτό όμως που θα μπορούσαμε να κάνουμε μήπως και αποφύγουμε λίγατσιμπήματα, είναι να διατηρούμε το σώμα μας κρύο (να είμαστε σε κρύο περιβάλλον) και αν μπορούμε να κρυώνουμε τον χώρο (τα κουνούπια μισούν το κρύο!) πχ αν είναι κλειστός, με κάποιο κλιματιστικό.

4) Για να μην μας τσιμπάνε τα κουνούπια μπορούμε να φροντίσουμε να φορέσουμε μακρυμάνικα ρούχα και λιγάκι χοντρά (γιατί είναι πολύ εύκολο να σας τσιμπήσουνε πάνω από λεπτή ένδυση, ιδιαίτερα τα κουνούπια του Έβρου!!)
Καλύψτε όσο το δυνατόν το σώμα σας με ρούχα!
Επίσης, προσέξτε να είναι ανοιχτόχρωμα τα ρούχα σας. Σκουρόχρωμα ρούχα σε συνδυασμό με το ζεστό σας θεΐκό κορμί… είναι άσχημος συνδυασμός! 🙂

5) Αποφύγετε μέρη με λιμνάζοντα νερά, γιατί, εκεί είναι και το ”σπίτι” των κουνουπιών!

6) Προμηθευτείτε ειδικά spray κατά των κουνουπιών. Θα σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να αποφύγετε τσιμπήματα, αλλά βέβαια δεν θα σας απαλλάξουν και 100%. Επίσης, για να παραμείνει αποτελεσματικό κατά των κουνουπιών, θα πρέπει να ψεκάζεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

7) Αν δεν έχετε κοινωνικές υποχρεώσεις φάτε σκορδάκι. Δεν θα δράσει αμέσως αλλά μετά από ώρα. Έτσι, όταν θα πλησιάσει το κουνούπι για να τσιμπήσει, θα απωθηθεί από τη μυρωδια (του δέρματος από το σκόρδο -αναβλύζει ελάχιστα = μυρίζει το δέρμα σε βαθμό που δεν το καταλαβαίνει η ανθρώπινη όσφρηση, αλλά το καταλαβαίνουν τα κουνούπια)

8) Αν θέλετε να μειώσετε κι άλλο τις πιθανότητες να σας τσιμπήσουν κουνούπια, φροντίστε να φυσάει! Είτε τεχνητά (με ανεμιστήρα), είτε φυσικά (πχ αν είναι να διανυκτερεύσετε στην ύπαιθρο, πηγαίντε ενώ φυσάει)
Τώρα, αν έχετε έναν εξαιρετικό σύντροφο, μπορείτε κάλλιστα να τον βάλετε να φυσάει πάνω από τα μούτρα σας όλο το βράδυ. Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι δεν σας αγαπάει. 🙂

9) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιδάκια (ή για τον εσωτερικό χώρο αντικουνουπικά, ταμπλέτες, κεράκια, κλπ) που διώχνουν τα κουνούπια ή τα ”κοιμίζουν”. Προσωπικά με εκνευρίζουν αυτά γιατί αναγκάζομαι να τα αναπνέω όλο το βράδυ, αλλά μερικές φορές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Θα τα προτείναμε μόνο σαν έσχατη λύση.

10) Τα κουνούπια δεν μπορούν να τσιμπήσουν εύκολα σε σώμα που έχει τρίχες! Γι’ αυτό και ο καλύτερος μεζές, είναι οι αστραγάλοι (που είναι καί άτριχοι αλλά καί εκτεθειμένοι αν δεν φοράμε χοντρές κάλτσες). Οπότε, φροντίστε να γίνετε τριχωτοί σαν μπαμπουίνοι. Έτσι, δεν θα σας τσιμπανε τα κουνούπια, αλλά και φυσικά… δεν πρόκειται να βρείτε σύντροφο! Επιλέγετε και παίρνετε.

τσίμπημα κουνουπιών λόγοι

Αυτοί είναι πάνω κάτω οι λόγοι που προσελκύουμε τα κουνούπια και αυτές πάνω κάτω είναι κάποιες από τις λύσεις που προτείνουμε  ώστε να μη μας τσιμπάνε.

Κάτι τελευταίο το οποίο ισχύει, είναι ότι μπορεί πχ με τον φίλο μας να είμαστε μαζί και αυτόν να τον τσιμπάνε κουνούπια, ενώ εμάς όχι.
Αυτό οφείλεται στο σύνολο των δερματικών (μυρωδιές, ζεστό σώμα, κλπ) και μη (ρούχα, κλπ) παραγόντων, που σίγουρα από τη στιγμή που συμβαίνει, είναι διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που έχει ο φίλος μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *