Τι να τρώτε μετά από σουβλάκια και πίτσες για να μην παίρνετε κιλά;

1Αδιαμφισβήτητα τα σουβλάκια είναι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και…
όλων όσων επισκέπτονται τη χώρα μας καθώς και δεν λείπουν συχνά από τη διατροφή μας. Φαγητό γρήγορο, εύκολο και οικονομικό. Υπάρχει όμως κόσμος ο οποίος πριν λίγο καιρό σοκαρίστηκε με την αποκάλυψη πως μια πίτα με γύρο ή σουβλάκι μπορεί να φτάσει έως και 1,036 θερμίδες.

Τώρα όμως έρχεται ακόμη μια έρευνα που μας αφήνει να… «ανασάνουμε». Όπως αναφέρει ο Παύλος Χρίστου στο peoplegreece.com, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα όλοι μπορούν να καταναλώνουν όσο σουβλάκι θέλουν χωρίς να παχαίνουν. Το μυστικό που κάνει αυτά τα «μαγικά» είναι ένα φρούτο.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, εντόπισαν ένα φρούτο, το οποίο μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ονομάζεται κόκκινο μύρτιλλο ή αλλιώς θαμνόμουρο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις σκανδιναβικές χώρες. Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι μειώνει τη χοληστερόλη, όπως επίσης και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από εργαστηριακή έρευνα σε ποντίκια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Σε σχέση με όλα τα άλλα μούρα είναι τα μόνα που έχουν αυτή την ιδιότητα και θεωρούνται πολύ πιο αποτελεσματικά.

Πέρα από την έρευνα αυτή θα πρέπει να τρεφόμαστε με μέτρο γιατί δεν είναι μόνο τα κιλά αλλά και η υγεία μας.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *