Τι σχέση που μπορεί να έχει το μήκος των δακτύλων μας, με την προσωπικότητά μας;

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μας προσφέρει νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σχέση που μπορεί να έχει το μήκος των δακτύλων μας, με την προσωπικότητά μας.

Η έρευνα βασίστηκε στη μελέτη της δράσης και των κινήσεων 44 χρηματιστών στο Λονδίνο, τους οποίους οι επιστήμονες παρακολούθησαν για μία περίοδο 20 μηνών, εξετάζοντας τη σχέση των δακτύλων τους μεταξύ τους και κυρίως τη σχέση του παράμεσου με τον δείκτη. Ταυτόχρονα κατέγραψαν την ταχύτητα των αντιδράσεών τους στις αγοροπωλησίες, οι οποίες κάποιες φορές χρειάζονται δράση μερικών λεπτών ή ακόμη και δευτερολέπτων.

Δείτε λοιπόν, τί ανακάλυψαν:

– Οι χρηματιστές με μακρύτερους παράμεσους δάκτυλους κέρδιζαν κατά μέσο όρο 6 φορές περισσότερα χρήματα από τους άλλους

– Ο χρόνος παραμονής των χρηματιστών με μακρύτερα παράμεσα δάκτυλα στο σκληρό, ανταγωνιστικό κόσμο του χρηματιστηρίου ήταν μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλους

– Το μέγεθος του παράμεσου δάκτυλου είχε την ίδια σχέση στην ικανότητα των χρηματιστών να κερδίζουν χρήματα όσο και η εμπειρία τους

Ταυτόχρονα τα ευρήματα επιβεβαιώνουν αποτελέσματα και άλλων άλλων ερευνών που έγιναν στο Μεγάλη Βρετανία τα οποία έδειξαν ότι οι άνδρες με μακρύτερο παράμεσο δάκτυλο σε σχέση με το δείκτη έχουν καλύτερες αποδόσεις σε ανταγωνιστικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο, η καλαθόσφαιρα, το ράγκμπι και το σκι.

Στις γυναίκες δεν φαίνεται να ισχύουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα. Στο γυναικείο πληθυσμό, τα ευρήματα δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, οπότε το ζήτημα χρειάζεται μεγαλύτερη διερεύνηση.

Πώς εξηγείται το φαινόμενο αυτό;

Επειδή όλα αυτά ίσως φαντάζουν παράλογα, οι Βρετανοί επιστήμονες θέλησαν να τεκμηριώσουν τα ευρήματά τους με περισσότερο επιστημονικό τρόπο. Ετσι ανακάλυψαν ότι υπάρχουν διάφοροι βιολογικοί παράγοντες που εμπλέκονται, όπως η τεστοστερόνη και άλλα ανδρογόνα, τα οποία παίζουν καθοριστικό παράγοντα στα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου.

Πώς γίνεται αυτό; Τα ανδρογόνα φαίνεται ότι επηρεάζουν τη δημιουργία του ανθρωπίνου σώματος κατά την εμβρυική ζωή και επίσης παίζουν βασικό ρόλο στην οργάνωση του εγκεφάλου και στη μελλοντική συμπεριφορά του ατόμου. Η τεστοστερόνη στο έμβρυο φτάνει στα ψηλότερα επίπεδα της μεταξύ της 9ης και 18ης εβδομάδας κυήσεως. Οι δράσεις στο σώμα και στον εγκέφαλο του εμβρύου σε αυτή τη φάση της κυήσεως είναι πολύ σημαντικές.

Το μήκος του παράμεσου δάκτυλου βρέθηκε ότι επηρεάζεται από το βαθμό έκθεσης του εμβρύου στην τεστοστερόνη κατά την ανάπτυξη του. Όσο πιο μεγάλο σε μήκος είναι το παράμεσο δάκτυλο τόσο μεγαλύτερη ήταν η έκθεση του στα ανδρογόνα.

Δείτε λοιπόν πιθανές ερμηνείες για την προσωπικότητά σας, με βάσει το μήκος των δακτύλων σας

Α) Λένε ότι οι άνθρωποι που ο παράμεσος τους είναι μεγαλύτερος από το δείκτη, έχουν όμορφη εμφάνιση. Ακτινοβολούν με τη γοητεία τους και οι άλλοι τους βρίσκουν ακαταμάχητους. Επιπλέον, είναι πιο επιθετικοί και αποφασιστικοί και δεν είναι πρόβλημα για αυτούς να αναλάβουν τον κίνδυνο. Το επάγγελμα που έχουν συνήθως είναι: στρατιώτης, μηχανικός, σκακιστής. Επίσης έχουν επιτυχία στην επίλυση σταυρόλεξων. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα άτομα με μεγαλύτερο παράμεσο, κερδίζουν περισσότερα από ό, τι τα άτομα με μικρότερο παράμεσο.

Β) Τα άτομα με μικρότερο παράμεσο από το δάχτυλο του δείκτη, έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και ίσως να εμφανίσουν διάθεση αλαζονική. Απολαμβάνουν τη μοναξιά και δεν επιθυμούν να διαταραχθεί ο ελεύθερος χρόνος τους. Δεν είναι το είδος του ατόμου που θα κάνει το πρώτο βήμα όταν πρόκειται για σχέσεις, αλλά πάντα αποδέχονται και εκτιμούν την προσοχή που λαμβάνουν.

Γ) Τα πρόσωπα στα οποία το μήκος του παράμεσου και του δείκτη είναι η ίδια, η ειρήνη και η αγάπη είναι απαραίτητες. Αισθάνονται άβολα όταν βρίσκονται σε σύγκρουση. Είναι καλά οργανωμένοι και προσπαθούν να τα έχουν καλά με όλους. Χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι έχουν την τάση να είναι πιστοί σε μια σχέση, γεμάτοι με φροντίδα και τρυφερότητα προς τους συνεργάτες τους.

Η σχέση μεταξύ του δεύτερου δακτύλου (ο δείκτης) και του τέταρτου δακτύλου (παράμεσος) προτάθηκε για να χρησιμοποιείται ως ένδειξη των επιδράσεων των ανδρογόνων στην προγεννητική περίοδο. Συγκεκριμένα θεωρείται ότι ένα σχετικά μεγαλύτερο σε μήκος παράμεσο δάκτυλο είναι δείκτης μεγαλύτερης έκθεσης του ατόμου στην τεστοστερόνη κατά την εμβρυϊκή περίοδο.

Πηγη invitromagazine

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *