Τοιχογραφίες με όργια και ερωτικές υπηρεσίες ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Πομπηία (φωτό, βίντεο)

1Όποιος και αν ήταν ο λόγος που καταστράφηκε η Πομπηία ολοσχερώς μετά από έκρηξη του Βεζούβιου, το 79 μ.Χ. η αρχαιολογική σκαπάνη έχει αποκαλύψει την ιδιαίτερα έντονη σεξουαλική ζωή των κατοίκων της.

Από την αρχή των αρχαιολογικών ερευνών στην νεκρή πόλη, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν αρκετά στοιχεία που να παραπέμπουν σε έντονη σεξουαλική δραστηριότητα των κατοίκων της πλούσιας ρωμαϊκής πόλης. Ωστόσο, σταδιακά εντόπισαν και ολόκληρες κατοικίες με τοιχογραφίες που θα έκαναν να κοκκινίσει ακόμα και την… Κάμα Σούτρα.
Διάσημο μεταξύ των ευρημάτων στην Πομπηία είναι ένα Λουπανάριο (σ.σ. ένα είδος σπα-πορνείου της εποχής…) οι τοίχοι του οποίου είναι σκεπασμένοι με ερωτικές τοιχογραφίες, πολλές εκ των οποίων εξαιρετικά ευφάνταστες, γεγονός που έχει κάνει τους αρχαιολόγους να πιστεύουν ότι αποτελούν… διαφημίσεις των παρεχομένων υπηρεσιών.
Κατά τα φαινόμενα, ο έρωτας και το σεξ βρίσκονταν σε «πρώτο πλάνο» στη ζωή των κατοίκων της Πομπηίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε ένα κεντρικό δημόσιο κτίριο υπάρχει η επιγραφή: «Αν κάποιος αναζητά τρυφερό έρωτα, ας γνωρίζει ότι τα κορίτσια αυτής της πόλης είναι όλα πολύ φιλικά»! Αντίστοιχες επιγραφές και τοιχογραφίες κοσμούσαν τους τοίχους και διαφόρων δημοσίων λουτρών.

Προφανώς οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το «Πορνείο της Αρχαίας Πομπηίας». Εκτός και αν κάποιος από τους πλούσιους κατοίκους της, είχε μετατρέψει το σπίτι του στον «Ναό του Έρωτα», τιμώντας τον ομώνυμο φτερωτό θεό. Σύμφωνα με τη θεωρία των αρχαιολόγων, το συγκεκριμένο σπίτι φιλοξενούσε τους πλούσιους επιχειρηματίες και πολιτικούς που διέμεναν στην πλούσια Αρχαία πόλη, πριν θαφτεί κάτω από τη λάβα το 79 π.Χ.

Οι τοιχογραφίες αναπαριστούν ζευγάρια να κάνουν σεξ σε διάφορες στάσεις, αλλά και ομαδικό σεξ με τη συμμετοχή και των δύο φύλων. Το κτίριο είχε βρεθεί πριν καιρό, αλλά δεν είχε ανοίξει για το κοινό. Η ιδιαιτερότητά του το έχει ανεβάσει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων που δείχνουν οι τουρίστες, καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, άκρως αποκαλυπτικό με όλες τις έννοιες.

Όπως αποδεικνύεται από την αρχαιολογική έρευνα το «Σπίτι του Έρωτα» δεν είχε μόνο γυναίκες. Πρόσφερε και άλλες υπηρεσίες, καθώς δεν λείπουν οι εικόνες με σεξ μεταξύ ανδρών. Στο πορνείο της Πομπηίας φέρονται να «δούλευαν» νεαροί σκλάβοι, οι οποίοι, βέβαια, δεν είχαν άλλη διέξοδο, προκειμένου να διατηρηθούν στη ζωή.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής αρχαιολόγος στην περιοχή, «οι άνδρες είχαν το δικαίωμα να κοιμούνται με οποιονδήποτε, εκτός από τις παντρεμένες γυναίκες. Οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα να κοιμηθούν με κανέναν άλλον, εκτός από το σύζυγό τους». Η πορνεία την εποχή εκείνη ήταν ένα νόμιμο επάγγελμα στις Ρωμαϊκές πόλεις. Σκλάβοι από την Ελλάδα και άλλες περιοχές που βρίσκονταν κάτω από το ρωμαϊκό ζυγό, μεταφέρονταν στα μεγάλα αστικά κέντρα και πρόσφεραν τις ερωτικές τους υπηρεσίες στους πλούσιους άνδρες.

pronews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *