Τουπάν στο Sport24.gr: “Να κατακτήσουμε το τρόπαιο”

Τουπάν στο Sport24.gr: "Να κατακτήσουμε το τρόπαιο"

Τι είπαν οι Γάλλοι στα αποδυτήρια πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τις ΗΠΑ; Πως κατάφεραν να ματσάρουν και να νικήσουν τους Αμερικανούς; Ο Αξέλ Τουπάν έδωσε τις απαντήσεις στο Sport24.gr, λίγα λεπτά μετά τον θρίαμβο της ομάδας του.

Θα περίμενε κανείς ότι αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ΗΠΑ – Γαλλία, οι νικητές θα πανηγύριζαν έξαλλα, θα πετούσαν νερά ο ένας στον άλλο, θα φώναζαν συνθήματα, θα έστηναν τέλος πάντων μια γιορτή στο παρκέ, στους διαδρόμους της Ντονγκουάν Μπάσκετμπολ Αρίνα και στα αποδυτήρια. Δεν συνέβη τίποτα από όλα αυτά! Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ προσπαθούσαν να κρατήσουν τα κεφάλια τους χαμηλά και τα πόδια τους στη Γη, γνωρίζοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα απέναντι στους 12 NBAers του Γκρεγκ Πόποβιτς δεν θα σημαίνει κάτι σε περίπτωση ήττας από την Αργεντινή στον ημιτελικό και σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στον μικρό τελικό.

ΝΤΟΝΓΚΟΥΑΝ: Χάρης Σταύρου

Ο Αξέλ Τουπάν είναι ένας από τους δώδεκα "μπλε" που ταξίδεψαν στην Κίνα και ένας από αυτούς που βοήθησαν το βράδυ της Τετάρτης (11/9) για να κατακτηθεί αυτή η μεγάλη νίκη. Μπορεί να μην έπαιξε πολύ, να μην ήταν από τους διακριθέντες, να μην έλαμψε όπως ο Ρουντί Γκομπέρ, ο Εβάν Φουρνιέ και ο Νάντο Ντε Κολό, όμως ο πρώην πλέον παίκτης του Ολυμπιακού και νυν της Ουνικάχα Μάλαγα στάθηκε στη μικτή ζώνη για να μοιραστεί τα συναισθήματά του (που δεν ήταν και τόσο έντονα) μετά από αυτό το ιστορικό ματς για το μπάσκετ της χώρας του.

"Το συναίσθημα είναι απίστευτο, ήταν ένα εκπληκτικό ματς και μια εκπληκτική νίκη για εμάς. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, όμως δεν έχουμε τελειώσει εδώ. Υπάρχει συνέχεια, θέλουμε περισσότερα και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε" μας είπε ο Γάλλος περιφερειακός, την ώρα που δεκάδες δημοσιογράφοι περίμεναν τον Ρουντί Γκομπέρ (ατυχώς, καθώς ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ μίλησε τελικά στη συνέντευξη Τύπου).

Τον ρωτήσαμε τι σημαίνει το γεγονός ότι η παρέα του έγινε η πρώτη που νίκησε την Team USA μετά από την Ελλάδα, μετά από 13 χρόνια και μας είπε πως: "Πραγματικά… Πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι πετύχαμε. Δεν χρειάζεται κιόλας, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πλέον αυτό το ματς. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας".

Πολύς κόσμος περίμενε να δει όχι αν, αλλά πότε οι ΗΠΑ θα "γκελάρουν" σε αυτό το τουρνουά. Φαινόταν ότι η Team USA θα τα βρει αργά ή γρήγορα σκούρα, έδειξε χαρακτήρα και πήγε από το -10 στο +7 μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη πιο σκληρή και αποφασιστική ήταν όμως η Γαλλία επειδή "η μισή μας ομάδα, παραπάνω από τη μισή μας ομάδα, παίζει στο ΝΒΑ! Εχουμε και την εμπειρία, αλλά έχουμε και κάτι ακόμη, τις φυσικές και τις αθλητικές ικανότητες για να τους αντιμετωπίσουμε και να τους σταματήσουμε. Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο, πιστεύαμε όμως ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και είδατε τελικά τι συνέβη".

Για τον Ρουντί Γκομπέρ μας είπε ότι "ήταν καταπληκτικός, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ! Έκανε τεράστια εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ", ενώ υποστήριξε ότι για εκείνον δεν είναι… προσωπικό θέμα το να δείξει ότι ανήκει σε αυτό το επίπεδο: "Αυτή τη στιγμή, σε αυτή την ομάδα, δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω κάτι. Όχι. Το μόνο που με νοιάζει είναι να προσφέρω ενέργεια, να είμαι επιθετικός, να τρέχω καλά στο παρκέ, να δίνω ώθηση ερχόμενος από τον πάγκο. Δεν σκέφτομαι ούτε στο ελάχιστο τον εαυτό μου".

Είχαμε την περιέργεια να μάθουμε τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια της Γαλλίας λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης και ο Τουπάν μας έδωσε την απάντηση: "Δεν είπαμε πολλά, είπαμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Είπαμε ότι θα το κάνουμε αν έχουμε διάρκεια και αν παίξουμε με την ίδια ένταση για 40 λεπτά. Τα καταφέραμε. Τώρα σειρά έχει η Αργεντινή, από αύριο όμως, αφού ξεκουραστούμε. Ημιτελικός είναι, φυσικά και θα είναι δύσκολο, ακόμη πιο δύσκολο ματς για εμάς. Ελπιζω και θέλω να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Photo Credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *