Το Βερολίνο παραδέχεται πώς ακριβώς αντιμετωπίζει την Ελλάδα: «Καλύτερα να είχε μείνει η βαυαροκρατία»!

Μιλώντας στην πόλη Ινγκοσταλτ, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία, είπε επί λέξει:«Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ισως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό» είπε ο Ζεεχόφερ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico στην Ευρώπη, Μάθιου Κάρνιτσνιγκ.

Στις 25 Ιανουαρίου 1833, σε ηλικία 17 ετών, ο Όθωνας αποβιβάστηκε στο Ναύπλιο, από τη βρετανική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη», εν μέσω λαϊκών επευφημιών, συνοδευόμενος από τριμελή Αντιβασιλεία Βαυαρών (που θα κυβερνούσε μέχρι αυτός να ενηλικιωθεί, το 1835, οπότε και συμπλήρωσε τα 20 έτη της ηλικίας του) και πολυμελή βαυαρικό τακτικό στρατό (3.500 στρατιώτες) που βαθμιαία συμπληρώθηκε από «εθελοντές», στην πλειοψηφία τους Γερμανούς.

Επειδή ο Όθωνας ήταν ανήλικος, σχηματίστηκε επιτροπή Αντιβασιλείας από τους Βαυαρούς Άρμανσπεργκ (πρόεδρο), Μάουρερ, Χάιντεκ, Γκρένερ και Άμπελ. Η περίοδος της Αντιβασιλείας κράτησε από το 1833 μέχρι το 1835 και υπήρξε εξαιρετικά σκληρή, σκληρότερη από την τουρκοκρατία. Από τα πρώτα διατάγματα ήταν η διάλυση των ελληνικών στρατιωτικών σωμάτων των οπλαρχηγών.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και κάποιες εξεγέρσεις πνίγηκαν στο αίμα. Συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν πολλοί γνωστοί καπετάνιοι.

Πέρασαν από δίκη τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα που καταδικάστηκαν αρχικά σε θάνατο, αλλά η ποινή τους μετατράπηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, ύστερα από διαφωνία δύο δικαστών (Πολυζωίδη και Τερτσέτη) και τελικά με απονομή χάρης από τον Όθωνα.

Για όποιον θεωρεί ότι είναι ένα μία απλή αναφορά να πούμε ότι, ούτε η βαυαροκρατία είχε τολμήσει να εκμισθώσει τα ελληνικά μνημεία και τα βασικά περιουσιακά ακίνητα στοιχεία του δημοσίου σε ξένους για 99 χρόνια. Το έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *