Το επόμενης γενιάς PlayStation 5 της Sony θα λανσαριστεί στα τέλη του 2020

Το επόμενης γενιάς PlayStation 5 της Sony θα λανσαριστεί στα τέλη του 2020

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Jim Ryan, αποκάλυψε ότι η επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας θα ονομάζεται PlayStation 5 ενώ παράλληλα προχώρησε σε λεπτομέρειες τόσο των χαρακτηριστικών της όσο και την ημερομηνίας κυκλοφορίας της.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Sony αποκάλυψε ότι η νέα παιχνιδοκονσόλα, που επίσημα θα αποκαλείται PlayStation 5, θα ανακοινωθεί και θα είναι εμπορικά διαθέσιμη λίγο πριν την περίοδο των εορτών του 2020, δηλαδή στα τέλη της επόμενης χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony είχε ήδη αποκαλύψει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας από τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο.

Στα νέα στοιχεία του PS5 θα περιλαμβάνονται τα αναβαθμισμένα γραφικά τα οποία θα βασίζονται σε νέα τεχνολογία διαχείρισης των εφέ φωτισμού (ray tracing) σε ένα παιχνίδι. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα υποστηρίζεται από την GPU (την μονάδα γραφικών) της κονσόλας. Επίσης, αλλαγή θα επέλθει και στην τεχνολογία αποθήκευσης: το PS5 θα διαθέτει νέο δίσκο τεχνολογίας SSD (solid-state drive) που θα επιτρέπει την ταχύτερη εκκίνηση αλλά και το ταχύτερο φόρτωμα των παιχνιδιών. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα στον κάτοχο της κονσόλας να εγκαθιστά ένα παιχνίδι σε έκδοση multiplayer ή single-player χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσει ολόκληρο το νέο παιχνίδι.

Νέο θα είναι και το χειριστήριο της κονσόλας, με τον Ryan να αποκαλύπτει ότι ο νέος controller θα υιοθετήσει τεχνολογίας αφής (haptic feedback) που θα αντικαταστήσει την προγενέστερη αίσθηση δόνησης (rumble). Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν ηχεία ενσωματωμένα στα χειριστήρια αλλά και υποδοχή Type USB-C. «Με την τεχνολογία αφής ο χρήστης θα μπορεί να δέχεται ένα ευρύτερο φάσμα ανάδρασης (feedback), έτσι θα είναι διαφορετική η αίσθηση όταν εντός παιχνιδιού πέφτεις με το αυτοκίνητο σε έναν τοίχο από ένα μαρκάρισμα σε ένα εικονικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Επίσης, θα μπορεί ο χρήστης να αισθανθεί την διαφορετική υφή μιας ποικιλίας αντικειμένων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Sony.

Παράλληλα, το νέο PlayStation 5 θα διαθέτει «οικολογική συνείδηση». Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας η οποία, σύμφωνα με την Sony, αν χρησιμοποιηθεί από ένα εκατομμύριο παίκτες θα ισοδυναμεί με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος χιλίων μέσων αμερικανικών νοικοκυριών.

Στις ανακοινώσεις του Jim Ryan δεν περιλαμβάνονται ούτε οι τίτλοι παιχνιδιών από τους οποίους θα συνοδεύεται η νέα κονσόλα, αλλά ούτε και η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *