Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητών στον κόσμο άνοιξε στην Ινδία η Samsung

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητών στον κόσμο άνοιξε στην Ινδία η Samsung

REUTERS/ADNAN ABIDI

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη Δευτέρα το άνοιγμα αυτού που χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, καθώς ο νοτιοκορεατικός κολοσσός επιδιώκει να επεκτείνει το «αποτύπωμά» του στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη αγορά κινητών.

Όπως αναφέρει το Reuters, το εργοστάσιο, που βρίσκεται στη Νόιντα, στα περίχωρα του Νέου Δελχί, θα επιτρέψει στην εταιρεία να κατασκευάζει κινητά σε χαμηλότερο κόστος, λόγω του μεγέθους του, τη στιγμή που άλλα «κέντρα» κατασκευής όπως η Κίνα γίνονται πιο ακριβά, σύμφωνα με αναλυτές του χώρου.

Το εργοστάσιο εγκαινίασαν από κοινού ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζέι-ιν, και αναμένεται να βοηθήσει τη Samsung να ανταγωνιστεί κινεζικές εταιρείες όπως η Xiaomi που αποτελούν σημαντικούς ανταγωνιστές την ινδική αγορά. Επίσης, η νοτιοκορεατική εταιρεία επιδιώκει να εξάγει κινητά που κατασκευάζονται στην Ινδία.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μόντι έχει επιβάλει φόρους σε εισαγωγές βασικών εξαρτημάτων smartphones στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την ενθάρρυνση της κατασκευής ηλεκτρονικών στην Ινδία, προκειμένυ να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Όπως σημειώνει το Reuters, αν και είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος μέχρι την υλοποίηση των υποσχέσεων της εκστρατείας «Make in India», έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος: Στη χώρα υπάρχουν πάνω από 120 εργοστάσια συναρμολόγησης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ όπως φορτιστές, μπαταρίες, powerbanks κ.ά., σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών τεχνολογίας Counterpoint.

Η Samsung πέρυσι ανακοίνωσε πως θα δαπανούσε 49,2 δισ. ρουπίες (716,57 εκατ. δολάρια) μέσα σε τρία χρόνια για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στη Νόιντα. Το νέο εργοστάσιο θα βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες παραγωγής της στη Νόιντα, σε 120 εκατομμύρια μονάδες ετησίως, αφού ολοκληρωθεί το σχέδιο επέκτασης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *