Το ΝΒΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά το MLB

Το ΝΒΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά το MLB

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1946, το ΝΒΑ είναι πλέον και με τη… βούλα το Νο. 2 επαγγελματικό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από το NFL.

Όσο η δημοτικότητα του ΝΒΑ αυξάνεται παγκοσμίως, ανεβαίνει συνεχώς και η αγοραστική αξία των ομάδων. Σύμφωνα με το Forbes, ανέβηκε σε τέτοιο σημείο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που για πρώτη φορά το ΝΒΑ θεωρείται το Νο. 2 επαγγελματικό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από το NFL, την λίγκα του american football.

Ο μέσος όρος της αγοραστικής αξίας κάθε ομάδας του ΝΒΑ ανέρχεται πλέον στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αριθμός που για πρώτη φορά ξεπερνά τον αντίστοιχο του MLB, της επαγγελματικής λίγκας του μπέιζμπολ (1,7 δις). Σταθερά πρώτο στις εκτιμήσεις του Forbes είναι το NFL με 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, με το NHL να είναι όπως πάντα τέταρτο με 630 εκατομμύρια δολάρια ανά ομάδα.

Στην κορυφή της λίστας των ομάδων του ΝΒΑ βρίσκονται σταθερά οι Νιου Γιορκ Νικς, κι ας τερμάτισαν την κανονική περίοδο με το χειρότερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα (17-65). Η αγοραστική αξία των Νικς ανέρχεται στα 4 δις δολάρια και πρόσφατα υπήρξαν φήμες ότι θέλει να τους αγοράσει ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, ο Τζεφ Μπέζος. Η μόνη αμερικανική ομάδα που έχει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη αξία από τους Νικς, είναι οι Νιου Γιορκ Γιάνκις (μπέιζμπολ).

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *