Το ντέρμπι πριν το ντέρμπι

1Όποιος… βιάζεται για το ντέρμπι των «αιωνίων» το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ, κάνει λάθος. Πολύ απλά γιατί έχει κι απόψε ντέρμπι, ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό (20:45, Novasports 2), που θα κρίνει πολλά. Και για τις δύο ομάδες.

Οι μεν «πράσινοι» γνωρίζουν καλά πως αν δεν νικήσουν απόψε στο Nick Galis Hall, το ματς που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό χάνει την αξία του. Κι αυτό γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα τους αρκεί ούτε η νίκη με 6+ πόντους, ώστε να τερματίσουν πρώτοι στην κανονική περίοδο, αφού θα χρειαστούν κι άλλο στραβοπάτημα των «ερυθρόλευκων» που έχουν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές να αντιμετωπίσουν τον Άρη εκτός και τον Πανελευσινιακό εντός. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς υπολογίζει τον Τζέιμς Γκιστ που ξεπέρασε το πρόβλημα στον δεξιό αντίχειρα, ενώ πήρε μαζί στην αποστολή και τον Γκάνι Λαουάλ, που δεν είχε παίξει καθόλου απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όπως και ο Έι Τζέι Σλότερ που πλέον έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

Το ματς έχει μεγάλη σημασία, όμως, και για τους «κίτρινους». Μετά την ήττα της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο, ο Άρης χρειάζεται δύο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια του, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό εντός, αλλά και Ρέθυμνο εκτός, ώστε να τερματίσει τέταρτος στην κανονική περίοδο και να έχει πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Θεωρητικά, ο Άρης προλαβαίνει ακόμη την τρίτη θέση, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά τριών βαθμών που έχει με (παιχνίδι λιγότερο από) τον ΠΑΟΚ, απέναντι στον οποίο υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να παίξει ακόμη με ΑΕΚ εκτός και Τρίκαλα εντός. Ο Δημήτρης Πρίφτης περιμένει με αγωνία να διαπιστώσει απόψε την ετοιμότητα του Τόρεϊ Τόμας, που έχει πρόβλημα στη φτέρνα και είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Νωρίτερα (19:00, OTE Sport 3) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ τον καταδικασμένο και αποδεκατισμένο Πανιώνιο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα ξεκουράσει/προφυλάξει παίκτες εν όψει του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, με δεδομένη την απουσία μόνο του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος έχει κάποιες μικροενοχλήσεις στη μέση. Χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρουν παίκτες όπως οι Καββαδάς, Κατσίβελης, Χριστοδούλου, ακόμη και ο Μουράτος. Οι «κυανέρυθροι» θα κατέβουν με ελλιπέστατη σύνθεση και πολλά νεαρά παιδιά, καθώς κάτω από το καλάθι έχουν απομείνει μόνον οι Κόλεμαν και Σπυρόπουλος.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *