ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες και δεν μπορούσες να συγκρατήσεις τα δάκρυα σου; Ή μήπως δεν ήταν μία φορά αλλά άπειρες;(!)
Αν είσαι από αυτές που τους τρέχει το δάκρυ κορόμηλο χωρίς καμία ιδιαίτερη αφορμή, μην ανησυχείς γιατί είσαι η 132334546 περίπτωση από τις χιλιάδες εκατοντάδες γυναίκες που έχουν την ίδια συνήθεια και αντίδραση!
Γιατί άραγε οι γυναίκες κλαίνε τόσο πολύ και τόσο εύκολα; Αναμφίβολα ένα ερώτημα που όλες λίγο πολύ μας έχει απασχολήσει. Κακά τα ψέματα είναι περίεργο γεγονός. Μπορεί να το έχουμε δεχτεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το έχουμε καταλάβει κιόλας.
Οι άντρες δηλαδή γιατί να κρατιούνται; Εμείς τι παραπάνω ευαισθησία έχουμε που δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα συναισθήματά μας και τα δάκρυά μας;
Σίγουρα ένας λόγος που οι άντρες δεν κλαίνε είναι ότι είναι εγκλωβισμένοι σε ένα κοινωνικό στερεότυπο όπου τους θέλει να μην εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό! Οι άντρες είναι “βιολογικά φτιαγμένοι” με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να κρατάνε τα δάκρυα τους.
Σε εμάς πάλι η φύση δεν ήταν τόσο γενναιόδωρη και έχουμε εφοδιαστεί με τις κατάλληλες ορμόνες που από την περίοδο της εφηβείας “δουλεύουν” και μας τρελαίνουν. Αυτές ευθύνονται για όλα: Νεύρα, ξεσπάσματα, κλάμα!
Από έρευνες πάντως που έχουν γίνει κατά καιρούς οι γυναίκες κλαίνε 30-64 φορές το χρόνο (για έξι λεπτά κάθε φορά), ενώ οι άνδρες κλαίνε μόνο 6 έως 17 φορές (2-3 λεπτά κατά μέσο όρο).
Αν το πάρεις από την αρχή, οι λόγοι που κλαίμε είναι άπειροι. Μόνο όταν ήμασταν μωρά ήταν προφανείς οι λόγοι: πείνα, πόνοι, νύστα, δόντια.
Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο γελοίοι είναι και οι λόγοι. Μπορεί να κλάψουμε για μία διαφήμιση ή γιατί έχουμε περίοδο και είμαστε πιο συναισθηματικές ή γιατί τσακωθήκαμε με το αγόρι μας κ.τ.λ.
Τα δάκρυα όμως είναι μέρος της διαδικασίας επούλωσης. Σου προκαλεί ανακούφιση, σου φεύγει ένα βάρος και ξεσπάς, απελευθερώνεσαι. Είναι κάτι που σίγουρα κανένας άντρας δεν μπορεί να βιώσει και να καταλάβει.
Οι άντρες αντιθέτως από εμάς έχουν άλλη τακτική, ταλέντο. Γιατί ταλέντο είναι να μπορείς να επιστρατεύεις τη λογική σου και να συγκρατείς τα συναισθήματα σου. Αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα , τι κάνουν; Θα πάνε κάπου μακριά, θα βρουν ένα ήσυχο μέρος και θα το λύσουν. Και τι θα κάνουν αν δεν μπορούν να το λύσουν; Θα προσποιηθούν ότι μπορούν! Τόσο απλά!
Τουλάχιστον για ένα πραγμα είμαστε σίγουρες: Μάτια (αντρικά) που κλαίνε να τα πιστεύεις, είναι σπάνιο φαινόμενο! Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *