Το χωριό που ξέχασε ο χρόνος: Οι κάτοικοί του ζουν όπως το ’50 -Ρούχα και σπίτια άλλης εποχής

1Δεν έχουν ηλεκτρικό, αποφεύγουν τις φωτογραφίες και τα ρούχα τους θυμίζουν μια άλλη εποχή. Πολύ μακρινή. Τα μέλη μιας αίρεσης στη Βολιβία ζουν εντελώς διαφορετικά από εμάς.
Ο φωτογράφος Ζορντί Ρουζ Τσιρέρα έπεισε κάποια από τα μέλη της εν λόγω αίρεσης να ποζάρουν στο φακό του, επιτρέποντας έτσι σε όλους εμάς τους υπολοίπους να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην καθημερινότητά τους.
Τα μέλη της Μενονιτών έχουν επιλέξει να ζήσουν τη ζωή τους εξολοκλήρου στο παρελθόν.

Ο φωτογράφος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Μενονιτών έζησε μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να καταλάβει, μάλιστα, τον τρόπο ζωής και σκέψης τους έμεινε μαζί τους, στα σπίτια τους. «Κάτι που πραγματικά με συγκλόνισε ήταν η έλλειψη χόμπι και παιχνιδιών, η έλλειψη δημοσίων χώρων, η απουσία κοινωνικής ζωής», είπε ο Τσιρέρα μιλώντας στο Slate. «Δεν υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια, γήπεδα ποδοσφαίρου, πλατείες ή κήποι. Υπάρχει μόνο μια εκκλησία και ένα κατάστημα. Η ζωή τους όλη επικεντρώνεται στην εργασία τους και τη φροντίδα της οικογένειάς τους. Επίσης απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ, να ακούν μουσική και να οδηγούν».
Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι Μενονίτες φορούν όλοι τα ίδια ρούχα, μένουν σε παρόμοια σπίτια και έχουν τα ίδια χόμπι, ωστόσο, όπως σημειώνει και ο Τσιρέρα έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ατομικότητά τους.



..

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *