Το Facebook έκλεισε δεκάδες λογαριασμούς στη Μιανμάρ για «μη αυθεντική συμπεριφορά»

Το Facebook έκλεισε δεκάδες λογαριασμούς στη Μιανμάρ για «μη αυθεντική συμπεριφορά»

REUTERS/Regis Duvignau

Δείτε ακόμα

  • To Facebook δίνει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο επί των δεδομένων τους 21/08 21:44

Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έκλεισε 216 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς στη Μιανμάρ- κάποια εκ των οποίων συνδέονταν με τον στρατό της χώρας- σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν οι απόπειρες «χειραγώγησης ή διαφθοράς του δημοσίου διαλόγου».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, το Facebook έκλεισε 89 λογαριασμούς, 107 σελίδες, 15 ομάδες και 5 λογαριασμούς στο Instagram, κάποια εκ των οποίων είχαν εκατοντάδες χιλιάδες followers.

Ο «βασιλιάς» του χώρου της κοινωνικής δικτύωσης είχε στο παρελθόν κλείσει εκατοντάδες λογαριασμούς, περιλαμβανομένου και αυτού του επικεφαλής του στρατού της Μιανμάρ, λόγω κατηγοριών πως δεν είχε αναλάβει επαρκή δράση κατά της ρητορικής μίσους εν μέσω της έξαρσης της βίας σε βάρος των μουσουλμάνων Ροχίνγκια στη χώρα.

Οι χρήστες που βρίσκονταν πίσω από τους λογαριασμούς που διεγράφησαν χρησιμοποιούσαν πραγματικές ειδήσεις και ψυχαγωγικό περιεχόμενο σε αναρτήσεις για θέματα εθνικής και τοπικής φύσης (έγκλημα, εθνοτικές σχέσεις, ένοπλες δυνάμεις κλπ). «Αν και οι χρήστες πίσω από αυτές τις δραστηριότητες προσπάθησαν να αποκρύψουν τις ταυτότητές τους, οι έρευνές μας έδειξαν πως κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες σχετίζονταν με τις ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ, ανέφερε το Facebook.

Το 2017 οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας άρχισαν μια εκστρατεία καταστολής σε βάρος των Ροχίνγκια στην πολιτεία Ρακίν, μετά από επιθέσεις ανταρτών Ροχίνγκια, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό άνω των 730.000 ανθρώπων στο γειτονικό Μπαγκλαντές, σύμφωνα με υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *