Το Motorola Razr ξαναγεννιέται με αναδιπλούμενη οθόνη και Android

Το Motorola Razr ξαναγεννιέται με αναδιπλούμενη οθόνη και Android

Δεκαπέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του εμβληματικού RAZR V3, η Motorola προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της σύγχρονης εκδοχής του τηλεφώνου Razr με λειτουργικό σύστημα Android και αναδιπλούμενη οθόνη.

Το Razr του 2019 ακολουθεί μία διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τις προτάσεις συσκευών με αναδιπλούμενες οθόνες του ανταγωνισμού: αντί η συσκευή να μετατρέπεται από smartphone σε ένα σχεδόν tablet (όπως συμβαίνει ουσιαστικά με τα Galaxy Fold και Mate X) η Motorola έχει επιλέξει να δημιουργήσει μία συμπαγή συσκευή που με το «άνοιγμα» της οθόνης λαμβάνει τις διαστάσεις ενός συμβατικού smartphone.

BODEHELM

Η αναδιπλούμενη οθόνη της Motorola έχει λάβει την ονομασία Flex View, είναι τεχνολογίας pOLED (πλαστική OLED) 6,2 ιντσών, αναλογίας 21:9 και προσφέρει ανάλυση 2142 x 876 pixels. Συνολικά, οι διαστάσεις του τηλεφώνου όταν είναι κλειστό είναι 72 x 94 x 14 χιλιοστά ενώ όταν είναι ανοικτό οι φυσικές του διαστάσεις φτάνουν τα 72 x 172 x 6.9 χιλιοστά. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι ουσιαστικά ο ίδιος που χρησιμοποιεί η Lenovo (μητρική εταιρεία της Motorola) στην σειρά των φορητών υπολογιστών Yoga.

Το ενδιαφέρον σημείο, που θα λατρέψουν οι παλιοί χρήστες συσκευών όπως τα RAZR V3 και Motorola StarTAC, είναι ότι το «διπλωμένο» σύγχρονο Razr δίνει ουσιαστικά την ίδια αίσθηση με τα κινητά τηλέφωνα προ δεκαπενταετίας. Η συσκευή παραμένει λειτουργική και με αναδιπλωμένη την κύρια οθόνη αφού διατηρεί και μία λειτουργική, εξωτερική οθόνη OLED 2,7 ιντσών και ανάλυσης 600 x 800 pixels.

BODEHELM

Η συγκεκριμένη οθόνη ονομάζεται Quick View και δίνει την δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης και διαχείρισης ειδοποιήσεων. Ο κάτοχος της συσκευής μπορεί μέσω της εξωτερικής οθόνης να απαντήσει σε μηνύματα και e-mails, ενώ η ενσωματωμένη τεχνολογία NFC μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης μέσω της εξωτερικής οθόνης.

MICHAEL KLEIN

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι η κάμερα του Motorola Razr. Λόγω του σχεδιασμού η ενσωματωμένη κύρια κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με την κύρια οθόνη ανεπτυγμένη όσο και μέσω της εξωτερικής οθόνης. Δηλαδή, η κύρια κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την λήψη selfies με την συσκευή «κλειστή». Ο αισθητήρας f/1.7 είναι ανάλυσης 16 Megapixel και ενσωματώνει Dual Pixel AF και Laser AF. Παράλληλα υπάρχει και μία επιπλέον κάμερα f/2.0 ανάλυσης 5 Megapixel, πάνω από την εσωτερική οθόνη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν το Razr είναι «ανοικτό».

MICHAEL KLEIN

Στο εσωτερικό του το Motorola Razr ενσωματώνει την πλατφόρμα Snapdragon 710 συνοδευόμενη από 6GB μνήμης και 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 9 Pie της Google. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 2.510mAh ενώ η φόρτιση γίνεται μέσω της υποδοχής τύπου USB-C. Η συσκευή δεν υποστηρίζει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Για το «ξεκλείδωμα» ενσωματώνεται σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος και όχι σαρωτής προσώπου μέσω της κάμερας, ενώ απουσιάζει και η υποδοχή 3,5 χιλιοστών για ακουστικά (άρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενσύρματα ακουστικά μόνο με αντάπτορα ή απευθείας μέσω της υποδοχής USB-C)

BODEHELM

Το νέο Motorola Razr θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αποκλειστικά μέσω του δικτύου της Verizon στην τιμή των 1500 δολαρίων. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει επίσης σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές (χωρίς αυτές να ανακοινωθούν) από τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ πρόσθεση της Motorola είναι η συσκευή να κυκλοφορήσει αργότερα σε Λατινική Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *