Τραμπ: H Google είναι δεσμευμένη στις αμερικανικές και όχι στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις

Τραμπ: H Google είναι δεσμευμένη στις αμερικανικές και όχι στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Δείτε ακόμα

  • Google: Nέο πρόστιμο ύψους 1,5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. 20/03 13:30

Η Google είναι «δεσμευμένη» στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και όχι της Κίνας είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας την Τετάρτη.

Σε tweet του o Τραμπ έγραψε πως ο Σούνταρ Πιτσάι του τόνισε πως «είναι πλήρως δεσμευμένος στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, όχι τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας». Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως «επίσης συζητήσαμε για τη δικαιοσύνη στην πολιτική και πολλά πράγματα που η Google μπορεί να κάνει για τη χώρα μας. Η συνάντησή μας τελείωσε πολύ καλά». Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν ο Τραμπ είχε κατηγορήσει τη Google ότι «βοηθάει την Κίνα».

Η Google δήλωσε στο BBC πως η εταιρεία είναι ευχαριστημένη από τη συνάντηση. «Χαιρόμαστε να έχουμε παραγωγικές συζητήσεις με τον πρόεδρο για επενδύσεις στο μέλλον του αμερικανικού εργατικού δυναμικού, την ανάπτυξη των αναδυόμενων τεχνολογιών και τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας στη συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση» ανέφερε σχετικά η εταιρεία. Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το BBC, o εκπρόσωπος της Google δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο κράτησε η συνάντηση- ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ο Τραμπ χαρακτήρισε εσφαλμένα τον Πιτσάι «πρόεδρο» της Google (τη στιγμή που είναι διευθύνων σύμβουλος).

Υπενθυμίζεται πως Ρεπουμπλικανοί στο παρελθόν- περιλαμβανομένου του Τραμπ- έχουν κατηγορήσει τη Google για άδικη «λογοκρισία» συντηρητικών απόψεων στην πλατφόρμα της, κάτι που η ίδια η εταιρεία αρνείται.

Δεν είχε γίνει γνωστό πως ο Πιτσάι θα συναντούσε τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο CEO της Google ήταν να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να μιλήσει με τον στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ. Θεωρείται πως ο λόγος για την εν λόγω συνάντηση ήταν οι προβληματισμοί σχετικά με τη δουλειά της Google στην Κίνα: Η εταιρεία άνοιξε ένα εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης στο Πεκίνο το 2017, και ο Ντάνφορντ είχε πει, νωρίτερα μέσα στον μήνα, πως το εργαστήριο «ωφελεί έμμεσα τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις».

Υπογραμμίζεται πως το θέμα των συνεργασιών της Google με ένοπλες δυνάμεις αποτελεί λόγο τριβών και στο εσωτερικό της εταιρείας, η οποία πρόσφατα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από ένα συμβόλαιο με το Πεντάγωνο λόγω αντιδράσεων από εργαζομένους της.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *