Τσίπρας: Πάμε σε εκλογές, η Βουλή δεν νομιμοποιείται να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας – Να μην το διανοηθεί ο Σαμαράς

33Ζήτησε εκλογές ο Τσίπρας
Για ισχυρή πολιτική ανατροπή, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια.
Η ανατροπή αυτή, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν προκύπτει μόνο από τις τέσσερις μονάδες της διαφοράς, αλλά και επειδή τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν απώλεια 11 μονάδων από τα αποτελέσματα του 2012. Αυτό, είπε, συνιστά πολύ μεγάλη δυσαρμονία και κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις, που θα δεσμεύσουν τον ελληνικό λαό για τα επόμενα χρόνια και τόνισε ότι η παρούσα βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εθνικές εκλογές και απηθύνυνε προειδοποίηση στον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε διορισμό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ούτε του επόμενου επιτρόπου στην ΕΕ, χωρίς τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, τόνισε.
Διαβάστε τι είπαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή τους.
Ακολουθεί ο διάλογος, των όσων είπαν μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους:
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, συγχαρητήρια.
Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική – θα έλεγα – για την Αριστερά, αλλά και μια σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Σε κάθε περίπτωση, έξω έχει μια πολύ ωραία μέρα. Διότι κάποιοι τρομοκρατούσαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει με 2-3 μονάδες θα έχουμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4, αλλά είναι μια πολύ ωραία μέρα. Και ελπίζω και οι επόμενες μέρες να είναι ωραίες, διότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα μας για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη.
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κοιτάξτε, η ανησυχία μου είναι η έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός.
Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Ίσως πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε και τον ευρωσκεπτικισμό.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Πρέπει.
Δείτε τα βίντεο:

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *