Υπεγράφη η ΚΥΑ για το μέρισμα – Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δημοσιονομικού χώρου.

Σε σχετική δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρει πως η εν λόγω ενίσχυση «προέκυψε εξαιτίας της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες του 2019, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το κοινωνικό μέρισμα που τα προηγούμενα χρόνια διανέμονταν στο τέλος του έτους, τον μήνα Μάιο, για προεκλογικούς και μόνο λόγους. Όπως, άλλωστε, υποστήριξε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, στόχος ήταν η κυβέρνησή του "να μειώσει το μέρισμα", χορηγώντας- δήθεν- "13η σύνταξη"».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, μέσα από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την εμπροσθοβαρή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη διανομή της έκτακτης ενίσχυσης, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ευαίσθητα και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνική συνοχή», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στο σύστημα με τους κωδικούς του Taxisnet, να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους, να συμπληρώνουν τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση και να συναινέσουν στην άντληση των αναγκαίων στοιχείων για όλα τα μέλη του νοικοκυριού από το Taxisnet. Αμέσως μετά, θα ενημερώνονται για το εάν δικαιούνται τα 700 ευρώ και, σε θετική περίπτωση, θα καλούνται να δηλώσουν έγκυρο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *