Υπομονή συνιστά η ΕΟΠΕ

17Η ομοσπονδία βόλεϊ (EOΠΕ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με επικείμενες αλλαγές στην τεχνική ηγεσία των εθνικών ομάδων.

Α παντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στο μέλλον του Σωτήρη Δρίκου στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ανδρών και ζητούν ταυτόχρονα την αποχώρηση του διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Αχιλλέα Μαυρομάτη, η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους ενόψει των προσπαθειών της εθνικής στο Ευρωπαϊκό Λιγκ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Την προηγούμενη εβδομάδα το άθλημά μας βίωσε μία μεγάλη απογοήτευση με τη μη πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όπως και για κάθε άλλο αποτέλεσμα μη επίτευξης κάποιου στόχου, η κριτική μπορεί να είναι πάντα εποικοδομητική σε παίκτες, προπονητές, διοίκηση ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Όμως στις αποφάσεις που απαιτείται να ληφθούν δεν πρέπει να επικρατεί ούτε το “θυμικό” ούτε αυτές να λαμβάνονται εν θερμώ και ξεχνώντας ότι οι Εθνικές Ομάδες δεν είναι πεδίο άσκησης προσωπικών πολιτικών ή ευκαιρίες έκφρασης γενικόλογης κριτικής για τα “πεπραγμένα” της ΕΟΠΕ. Οι ισοπεδωτικοί χαρακτηρισμοί είτε απευθύνονται προς τους παίκτες είτε προς τους προπονητές είτε προς την Διοίκηση της ΕΟΠΕ ακυρώνουν την καλόπιστη και επιβαλλόμενη κριτική.

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ δεν μπορεί παρά να πάρει άμεσα αποφάσεις για το μέλλον των Εθνικών ομάδων, έχοντας όμως στο μυαλό μας ότι η επόμενη μέρα απαιτεί απ’ όλους μας να συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας μέσα στις πρωτοφανείς δύσκολες συνθήκες και να υλοποιήσουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε τις αποφάσεις μας για ένα καλύτερο αύριο στο άθλημα μας.

Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο του αθλήματος, όπως μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι μπορεί, να συστρατευτεί στον αγώνα μας αυτό, με κρίσεις, σκέψεις και προτάσεις και παράλληλα να στηρίξει την προσπάθεια των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών που συνεχίζεται στο European League”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *